Πέθανε ο κιθαρίστας των Massive Attack, Αντζελο Μπρουσκίνι

Πέθανε ο κιθαρίστας των Massive Attack, Αντζελο Μπρουσκίνι

Μετά από μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα όπως επιβεβαίωσε το βρετανικό trip hop συγκρότημα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αντζελο Μπρουσκίνι, κιθαρίστας των Massive Attack, πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα όπως επιβεβαίωσε το βρετανικό trip hop συγκρότημα. 

«Ενα λαμπρό και εκκεντρικό ταλέντο. Είναι αδύνατο να αποδώσουμε τη συμβολή σου στους Massive Attack. Πόσο τυχεροί είμαστε που μοιραστήκαμε μια τέτοια ζωή», έγραψαν τα μέλη στο X (πρώην Twitter). Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό μήνυμα καθώς η οικογένεια, οι φίλοι και οι θαυμαστές του κιθαρίστα απέτισαν φόρο τιμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Γεννημένος στο Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας, ο Μπρουσκίνι εντάχθηκε στο συγκρότημα το 1995 παίζοντας μαζί του στις συναυλίες και τις εμφανίσεις σε τηλεοπτικά στούντιο. Εκτός από τη συμμετοχή του στους Massive Attack αλλά και σε μπάντες όπως οι The Numbers, Rimshots, The Blue Aeroplanes, ήταν και παραγωγός του άλμπουμ του εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος Strangelove που κυκλοφόρησε το 1997. Επιπλέον, έπαιξε κιθάρα στο τραγούδι «Blowing This Candle Out» της Βρετανίδας τραγουδίστριας Τζέιν Τέιλορ του 2005. 

Σε ανάρτησή του τον Ιούλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κιθαρίστας έγραψε ότι υπέφερε από τον καρκίνο στον πνεύμονα και ότι πολλοί ειδικοί σε θέματα υγείας του είχαν ευχηθεί «καλή τύχη». Μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση ανέφερε: «Είχα μια σπουδαία ζωή, είδα τον κόσμο πολλές φορές, γνώρισα πολλούς υπέροχους ανθρώπους αλλά η πόρτα κλείνει, νομίζω ότι θα γράψω ένα βιβλίο». 

Με πληροφορίες από το BBC, το Bristol Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή