Release Athens 2024: Πόσους «Common People» χωράει η Πλατεία Νερου; – Οι Pulp επιστρέφουν στην Αθήνα

Release Athens 2024: Πόσους «Common People» χωράει η Πλατεία Νερου; – Οι Pulp επιστρέφουν στην Αθήνα

Η κορυφαία britpop μπάντα από το Σέφιλντ είναι μια ακόμα μεγάλη ανακοίνωση για το επερχόμενο συναυλιακό καλοκαίρι και o Τζάρβις Κόκερ δίνει ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό την Πέμπτη 20 Ιουνίου

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλοκαίρι του 2024 μπορεί να είναι αρκετούς μήνες μακριά, πάντως, ποτέ δεν είναι νωρίς για μεγάλες φεστιβαλικές ανακοινώσεις. 

Μια μεγάλη, λοιπόν, ανακοίνωση για το 2024 ήρθε από το Release Athens και έχει britpop αέρα, μιας και το φεστιβάλ θα φέρει τους Pulp στην Πλατεία Νερού την Πέμπτη 20 Ιουνίου. Η μπάντα του Τζάρβις Κόκερ που επανενώθηκε πέρυσι, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται αν ήρθε η στιγμή να ζήσουμε την αναβίωση της britpop, έπειτα από μία περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ετοιμάζει βαλίτσες και για την υπόλοιπη Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024, με έναν από τους προορισμούς να είναι η Αθήνα. 

Δικαιολογημένα μέρος της χρυσής τετράδας της Britpop σκηνής (Oasis, Blur, Suede οι άλλοι τρεις) οι Pulp δεν έμοιασαν ποτέ με τίποτε άλλο. Από το ξεκίνημά τους, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν ο Jarvis Cocker ήταν μόλις 15 ετών, ακολούθησαν έναν δικό τους ξεχωριστό δρόμο. Τα δύο πρώτα albums – “It” (1983) και “Freaks” (1987) – δεν έφτασαν στο ευρύ κοινό, όμως ο ερχομός των 90s έμελλε να αλλάξει τα πάντα.

Με το lineup της μπάντας να σταθεροποιείται, ο ένας σπουδαίος δίσκος διαδέχεται τον άλλον. Το “Separations” (1992) τραβάει αμέσως την προσοχή κοινού και κριτικών, με κομμάτια όπως τα “My Legendary Girlfriend”, “Death II”, “Countdown”.

To 1994, έρχεται το “His ‘n’ Hers”, το άλμπουμ που τους αλλάζει επίπεδο, με μια σειρά από singles και κομμάτια που παραμένουν ανέγγιχτα από το χρόνο, προϊδεάζοντας τον κόσμο για τη θριαμβευτική συνέχεια.

Το “Different Class” (1995) θα εκτοξεύσει τους Pulp, κάνοντας τους πάντες να μιλούν γι΄αυτούς. Βασικός λόγος, το “Common People”, ο απόλυτος ύμνος της Britpop. Ένα διαχρονικό τραγούδι pop ευφυίας και ευδαιμονίας που δεν θα πάψει ποτέ να ακούγεται σύγχρονο και ουσιαστικό.

Το “Different Class”, στο σύνολό του, παραμένει το album που βρίσκεται στην κορυφή κάθε λίστας που αφορά στη Βρετανική σκηνή των 90s, αξεπέραστο τόσο για τις υπόλοιπες σύγχρονες με εκείνους μπάντες όσο και για τους ίδιους. Τα γοητευτικά “This Is Hardcore” (1998) και “We Love Life” (2001) ολοκλήρωσαν τον, μέχρι σήμερα, δισκογραφικό κύκλο τους, πιστά στο δημιουργικό και περιπετειώδες πνεύμα μιας μπάντας που ήθελε πάντα να αλλάζει και να προχωράει παραπέρα τη μουσική της.  

Ιndie, glam-pop, alternative rock, art-rock, δύσκολα βάζεις ετικέτες στους Pulp. Είχαν το χάρισμα να μιλούν για πράγματα που είμαστε σίγουροί ότι τα έχουμε ζήσει κι εμείς (ή θα θέλαμε). Καθηλωτικοί, θεατρικοί και την ίδια στιγμή απόλυτα διασκεδαστικοί, όπως ακριβώς ο Jarvis Cocker. Ένας από τους καλύτερους στιχουργούς της γενιάς του, πνευματώδης, κομψός με έναν ιδιαίτερο τρόπο μέσα στο βελούδινο σακάκι του, με τα μεγάλα κοκάλινα γυαλιά και τις μοναδικές χορευτικές κινήσεις του.

Οι Pulp διαλύθηκαν το 2002, επανενώθηκαν θριαμβευτικά για συναυλίες το 2011 και το ίδιο συνέβη και με τη φετινή περιοδεία τους, η οποία θεωρήθηκε εφάμιλλη των ένδοξων ημερών τους.

Περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη μέρα και το φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σύντομα.

Release Athens 2024: Πόσους «Common People» χωράει η Πλατεία Νερου; – Οι Pulp επιστρέφουν στην Αθήνα-1

Πληροφορίες:

Η προπώληση ξεκινάει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, στις 12:00, προς 55€ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 60€. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Επίσης, διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων, με πρώτη τιμή τα 150€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:

  • Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands&stools για όλους
  • Open-bar
  • Προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο
  • Ιδιωτικό parking
  • Ξεχωριστές τουαλέτες
  • Αναμνηστικό δώρο

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά στο 211770000

Online: releaseathens.gr / more.com

Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή