Στο Beton7 με Μότσαρτ και τον Απόστολο Παληό

Στο Beton7 με Μότσαρτ και τον Απόστολο Παληό

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kυριακή βράδυ στο Beton7, στον εναλλακτικό χώρο πολιτισμού στον Βοτανικό, και μάλιστα για Μότσαρτ. Είναι το μήνυμα της «νέας Αθήνας», που γεννάται και τολμάει ολοένα και πιο συχνά τα παντρέματα, τις μείξεις και τις ζυμώσεις. Νέο κοινό, το ζητούμενο, κύκλωση διαθέσεων, ακουσμάτων, ο νέος αστικός πολιτισμός.

Ο πιανίστας Απόστολος Παληός, που δίνει το ρεσιτάλ αύριο βράδυ στο Beton7, είναι αθόρυβα εργατικός. Το ήθος του και η πορεία του ώς τώρα καλλιεργούν την προσδοκία για μια ξεχωριστή εμπειρία. «Το αφιέρωμα στον Μότσαρτ ήταν μια πρόταση που μου έγινε από τον Σύλλογο Φίλων του Μότσαρτ», λέει ο ίδιος. «Σκεφτήκαμε να το εντάξουμε στον κύκλο συναυλιών “Μουσικοί Συντονισμοί” που φιλοξενείται στο Beton. O Σύλλογος Μότσαρτ (www.mozart.gr) ιδρύθηκε το 1920 από τον Λώρη και την Ida Μαργαρίτη και στο ενεργητικό του έχει να επιδείξει πραγματοποίηση μουσικών γεγονότων με ποιότητα και εκπαιδευτικό προσανατολισμό».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα από διαφορετικές περιόδους του συνθέτη σε διάφορες φόρμες (σονάτα, φαντασία, ροντό, παραλλαγές), ενώ, όπως επισημαίνει ο Απόστολος Παληός, θα ακουστεί ίσως για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το τελευταίο έργο του για πιάνο που συνέθεσε τη χρονιά του θανάτου του (1791).

«Η πραγματοποίηση μιας τέτοιας κλασικής συναυλίας στον εναλλακτικό, σχεδόν εργοστασιακό χώρο του Beton αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αντίθεση», λέει. Τις επόμενες μέρες θα φιλοξενηθούν στον ίδιο χώρο και άλλες συναυλίες με διακεκριμένους σολίστ. Η επόμενη συναυλία στην ίδια σειρά είναι στις 20/3 με τους Αγγέλα Γιαννάκη (βιόλα), Βασίλη Παπαβασιλείου (κοντραμπάσο), Σοφία Ταμβακοπούλου (πιάνο), Ανδρέα Κουτσουβέλης (video art).

​​ Κυριακή 16 Μαρτίου (8.30 μ.μ.). Αφιέρωμα στο πιανιστικό έργο του W. A. Mozart. Απόστολος Παληός (πιάνο). Beton7, Πύδνας 7, Βοτανικός, τηλ. 210 751 2625

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή