Μαέστρος κατέρρευσε την ώρα που διηύθυνε

Μαέστρος κατέρρευσε την ώρα που διηύθυνε

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γνωστός Ισραηλινός μαέστρος Israel Yinon, που έκανε καριέρα με βάση τη Γερμανία, κατέρρευσε στη διάρκεια συναυλίας την οποία διηύθυνε στην Ελβετία. Ο 59χρονος μαέστρος έδινε συναυλία με μία ορχήστρα νέων στη Λουκέρνη όταν έπεσε ξαφνικά στο έδαφος. Ενας ακροατής έσπευσε να τον βοηθήσει, αλλά ο μαέστρος εξέπνευσε στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες για την αιτία του θανάτου. Οι συνάδελφοί του έλεγαν ότι έχασαν έναν αξιολάτρευτο φίλο. Ο Israel Yinon έχαιρε μεγάλης εκτίμησης ως ένας ευαίσθητος δάσκαλος, όπως τον αποκάλεσε ο Marc Reinardt, από το Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης όπου δούλευε.

Ο Israel Yinon είχε γεννηθεί στο Ισραήλ αλλά αργότερα εγκαταστάθηκε στη Γερμανία όπου αφιέρωσε την καριέρα του στην ανακάλυψη έργων συνθετών που ήταν θύματα των ναζί στο Ολοκαύτωμα. Υπήρξε ο πρώτος που ηχογράφησε τα συμφωνικά έργα του Victor Ullmann και η συμβολή του υπήρξε καθοριστική στην ανανέωση του ενδιαφέροντος για συνθέτες όπως οι Ernest Bloch, Karol Rathaus και Pavel Haas.

Eίχε συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα του BBC, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ιερουσαλήμ και τη Βασιλική Φιλαρμονική του Λονδίνου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή