«Κάθε μέρα κι ένα λάιβ»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, μετά τη σχετική περιπλάνηση σε ουζερί της περιοχής, βρέθηκα ύστερα από καιρό στο στενάκι της Αβραμιώτου, στο Μοναστηράκι. Σε αυτό το εν πολλοίς άθλιο (κάποιοι θα πουν ατμοσφαιρικό) δρομάκι βρίσκεται ένα από τα πιο «σημαντικά» και πρωτοπόρα μαγαζιά της πόλης. Ο όρος «μαγαζί» βέβαια ή και μπαρ, κλαμπ, καφετέρια, πολυχώρος κτλ. δεν είναι ταιριαστός για το πρότζεκτ του Six D.O.G.S. Επί της ουσίας πρόκειται για δύο χώρους. Εναν αυστηρά συναυλιακό (στο ισόγειο) και ένα δεύτερο εν είδει κρυφής αυλής, το λεγόμενο «Στο βάθος κήπος», που λειτουργεί όλες τις ώρες της ημέρας για καφέ, φαγητό ή ποτό. Δεν είναι όμως οι χώροι που ξεχωρίζουν το Six D.O.G.S., αλλά μάλλον η ακούραστη δραστηριότητά του. «Στόχος μας είναι να μπορούμε κάποια στιγμή να έχουμε κάθε μέρα τουλάχιστον ένα λάιβ», μου είπε πριν από περίπου ένα εξάμηνο ο εκ των ιδιοκτητών Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, και φαίνεται πως το πρόγραμμα ήδη «τρέχει».

Με εξαιρετική ποιότητα ήχου και κατά κανόνα δωρεάν είσοδο, το «Gig Space» του μαγαζιού προσφέρει συνεχώς ευκαιρίες σε νέους αλλά και παλιότερους καλλιτέχνες, από μια ευρεία μουσική γκάμα, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε μια πόλη όπου οι αξιοπρεπείς και προσβάσιμοι συναυλιακοί χώροι μετριούνται στα δάχτυλα. Παράλληλα, εδώ και λίγους μήνες, το Six D.O.G.S. διαθέτει τη δική του ετικέτα παραγωγής προωθώντας έτσι ακόμα περισσότερο τη δουλειά ανθρώπων, οι οποίοι αποτελούν προσωπικές «ανακαλύψεις». Τέλος, ο προσεγμένος ιστότοπος, ο οποίος πέραν των συμβατικών πληροφοριών περιλαμβάνει και ολόκληρη βάση δεδομένων για τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται εκεί, αποτελεί υπόδειγμα που οι περισσότεροι χώροι –ειδικά του τουριστικού κέντρου– θα έπρεπε να υιοθετήσουν· καθόλου τυχαία, στο Six D.O.G.S. θα ακούσεις πολύ συχνά γύρω σου ξένες γλώσσες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή