Ελεονώρα Αποστολίδη: Η βραβευμένη πιανίστα την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ελεονώρα Αποστολίδη: Η βραβευμένη πιανίστα την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ίσως, εάν η μαμά της ήταν τσελίστρια, να έπαιζε σήμερα τσέλο. Πάντως όταν ήταν μικρή στην Πρέβεζα, η Ελεονώρα Αποστολίδη ζήλευε με πάθος τα άλλα κοριτσάκια που έρχονταν σπίτι της για να μελετήσουν πιάνο με την καθηγήτρια μητέρα της και απαιτούσε επίμονα να μάθει και εκείνη να παίζει. Μόλις έκλεισε τα …τρία, οι γονείς της της έκαναν το χατίρι.

Στα επτά της έπαιρνε ήδη μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς – το 2002 απέσπασε το βραβείο της σολίστ στο International Competition of Young Performers που είχε διεξαχθεί εκείνη την χρονιά στην Αθήνα – και, το 2010, στα 15 της, είχε ήδη αποφοιτήσει από το Ωδείο.

Πέντε χρόνια και πολλά βραβεία αργότερα, σπουδάζει με υποτροφία στο Purchase College στη Νέα Υόρκη όπου, φέτος, αναδείχθηκε ως η κορυφαία πιανίστα της χρονιάς, ανάμεσα σε δεκάδες μουσικούς από όλον τον κόσμο, από την AADGT, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά νέους χαρισματικούς μουσικούς του κλασικού ρεπερτορίου να χτίσουν την καριέρα τους. Η καριέρα της βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου η Ελεονώρα Αποστολίδη θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα  Αρ.3 του Ludwig van Beethoven συμπράττοντας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τι λέει η ίδια για όλη αυτή την πορεία; «Στη μουσική δεν αρκεί να είσαι χαρισματικός ή να παίρνεις βραβεία – τα οποία είναι ένα κίνητρο – ή να μελετάς πολλές ώρες καθημερινά.  Εάν δεν αγαπάς πραγματικά τη μουσική, το αποτέλεσμα θα είναι συναισθηματικά άδειο.» 

Info: Η ΣΟΔΘ στο Μέγαρο – Νέοι Μουσικοί μας προσκαλούν: Aίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», Μ2, Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μαθητικά – φοιτητικά – κάτοχοι κάρτας ανεργίας), Πληροφορίες- εισιτήρια στα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους, στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής, στο 2310895938-9 και στο www.tch.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή