«Μεγαλώνει» το Θέατρο Νέου Κόσμου

«Μεγαλώνει» το Θέατρο Νέου Κόσμου

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέες παραγωγές και συμπαραγωγές, το Θέατρο του Νέου Κόσμου επεκτείνει την ακτίνα δράσης του από την οδό Θαρύπου στο Bios και στο Tempus Verum εν Αθήναις, ενώ συνεχίζει τη συνεργασία του με το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, το Ανεσις και το «Τζένη Καρέζη». Το πρόγραμμα της νέας σεζόν βασίζεται κυρίως σε δοκιμασμένα έργα αναγνωρισμένων συγγραφέων, μεταφορές από τη λογοτεχνία, ενώ διακρίνονται και ορισμένες πρωτότυπες προτάσεις.

Από τις νέες παραστάσεις ξεχωρίζουν για το Θέατρο του Νέου Κόσμου ο «Γιος» του Φλοριάν Ζελέρ, που θα σκηνοθετήσει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στις αρχές Δεκεμβρίου, το «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Τενεσί Ουίλιαμς, την πρώτη σκηνοθεσία μεγάλης κλίμακας του Γιώργου Παπαγεωργίου, αλλά και το «Μάκιναλ» της Σόφι Τρέντγουελ από την Ιώ Βουλγαράκη, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία που συγκλόνισε την Αμερική στις αρχές του 20ού αιώνα. Στο Θέατρο Τέχνης θα παρουσιαστούν «Ο γλάρος» του Τσέχοφ σε σκηνοθεσία (για τρίτη φορά) του Γιάννη Παρασκευόπουλου και το αλληγορικό «Ρίτερ, Ντένε, Φος» του Τόμας Μπέρνχαρντ από τη Μαρία Πρωτόπαπα. Στο θέατρο Ανεσις ο Γιάννης Μόσχος θα σκηνοθετήσει το πολυβραβευμένο έργο «Η μέθοδος Γκρόνχολμ» του Τζόρντι Γκαλθεράν, 12 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στην Ελλάδα από τον Διαγόρα Χρονόπουλο.

«Μεγαλώνει» το Θέατρο Νέου Κόσμου-1

Η Στεφανία Γουλιώτη, ο Αργύρης Ξάφης και η Λουκία Μιχαλοπούλου πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Ρίτερ, Ντένε, Φος». 

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, ο Γιώργος Χρυσοστόμου σκηνοθετεί και μαζί με τη Σοφία Πάσχου είναι πίσω από την πρωτότυπη ιδέα του «Mute», μιας παράστασης «με λέξεις χωρίς λέξεις», ενώ η ομάδα 4Frontal μετά τον περυσινό «Μύρτο» (που θα παρουσιαστεί σε επανάληψη) καταπιάνεται με τα «Φτερά μπεκάτσας» του Θανάση Βαλτινού. Ο Γιάννης Σκουρλέτης με τη Γλυκερία Μπασδέκη θα παρουσιάσουν το «Ερωτόκριτος travel/ στη γη της ομοιοκαταληξίας», ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσωπική ιστορία της αντιστασιακής Βάσως Στροφύλλα που θα μεταφερθεί στη σκηνή από την εγγονή της, Ελεάνα Γεωργούλη, στα «Κόκκινα Τετράδια». Ο Ερρίκος Λίτσης θα παρουσιάσει τη θεατρική μεταφορά του βιβλίου «Απόσταση αναπνοής» του Τάσου Γουδέλη, η Θεοδώρα Καπράλου υπογράφει και σκηνοθετεί το «Love Not – Το πείραμα μιας σχέσης», ενώ μια νέα θεατρική ομάδα, η Fem Tettix, θα παρουσιάσει την κωμωδία «Αφρική ή Πώς να φυτέψετε τον νεκρό αδελφό σας». Η σεζόν για το ΘΝΚ ξεκινά με τις επαναλήψεις «Η τραγική ιστορία του Αμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας», «Το ξύπνημα της άνοιξης», «Ο αγνός εραστής», «Μύρτος», ενώ το «Γελώντας άγρια» θα επαναληφθεί τον Απρίλιο του 2020.

Για τους συνεργαζόμενους χώρους, ο διευθυντής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, Μίλτος Σωτηριάδης, επέλεξε επιτυχημένες παραστάσεις και έτσι θα δούμε τα «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» και το «Himmelweg O δρόμος για τον ουρανό», που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών (Θέατρο Τζένη Καρέζη), «Αρίστος» (Ανεσις), «Ο θείος Βάνιας» και «Το δαχτυλίδι της μάνας» (Bios) και «Επιθεωρητής» (Tempus Verum).

Στο παιδικό – εφηβικό θέατρο το ΘΝΚ θα ανεβάσει την παράσταση «Μωβ ομπρέλα», βασισμένη στο βιβλίο της Αλκης Ζέη, το έργο «Ως την άκρη του κόσμου» της Μαρίας Παπαγιάννη, την «Ελένη», βασισμένη στο έργο του Ευριπίδη, και τον «Πινόκιο» στο πλαίσιο της δράσης Θέατρο Αλληλεγγύης για Παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή