«Πρώτες ενθυμήσεις» από τον Θεατρικό Ομιλο του Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών

«Πρώτες ενθυμήσεις» από τον Θεατρικό Ομιλο του Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών

Η παράσταση θα «ανέβει» το Σάββατο 13 Απριλίου στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράσταση «Πρώτες ενθυμήσεις», σε σκηνοθεσία Αγγελικής Γκιργκινούδη, παρουσιάζει ο Θεατρικός Ομιλος του Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών αύριο Σάββατο, 13 Απριλίου, στις 7:30 το απόγευμα στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών.

Με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Κολλεγίου Αθηνών, το 1925, η παράσταση είναι αφιερωμένη στην κορυφαία συγγραφέα Πηνελόπη Δέλτα, κόρη του Εμμανουήλ Μπενάκη και σύζυγο του Στεφάνου Δέλτα, εκ των προτεργατών της ίδρυσης του σχολείου.

Με υλικό από το έργο της «Πρώτες ενθυμήσεις», αναπλάθονται στιγμές της παιδικής της ηλικίας και όψεις κοινωνικής ζωής της εποχής της.

Η παράσταση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του «Πανηγυριού 2024», θίγει επίκαιρα ζητήματα για τη θέση της γυναίκας και των παιδιών στην κοινωνία του 19ου αιώνα, για τη γυναικεία αυτονομία και χειραφέτηση, και για τη διαπαιδαγώγηση των νέων, ενώ προσφέρει ξεχωριστές συγκινήσεις και παράλληλα προσδίδει ένα πρίσμα για δημιουργικό προβληματισμό.

ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT