Η Βαϊόλα Ντέιβις παίζει την Μισέλ Ομπάμα και οι κριτικοί που «δεν εξυπηρετούν κανέναν απολύτως σκοπό» δεν λένε τα καλύτερα

Η Βαϊόλα Ντέιβις παίζει την Μισέλ Ομπάμα και οι κριτικοί που «δεν εξυπηρετούν κανέναν απολύτως σκοπό» δεν λένε τα καλύτερα

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός που υποδύθηκε τη πρώην πρώτη κυρία δεν έμεινε σιωπηλή για τις πικρόχολες κριτικές που δέχτηκε η ερμηνεία της

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα σειρά ανθολογίας με τίτλο «The First Lady» έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στον τηλεοπτικό αέρα του Showtime. Από αυτή δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά και το πρώην προεδρικό ζεύγος των Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα, με τη δεύτερη να υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός (για την ερμηνεία της στο «Fences») Βαϊόλα Ντέιβις.

H σειρά δε φαίνεται να κέρδισε ιδιαίτερα τις εντυπώσεις ανάμεσα στους κριτικούς (αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει μόλις 50/100 στο Metacritic). Το Atlantic έγραψε χαρακτηριστικά πως «το The First Lady είναι μια μέτρια σειρά, παρά το γεγονός πως είναι προορισμένη να προκαλέσει θόρυβο με το λαμπερό, έτοιμο για τα επόμενα βραβεία, καστ του». 

Δεν είναι όμως μόνο οι κριτικοί αλλά και οι απλοί θεατές που ήταν ετοιμοπόλεμοι να εξαπολύσουν πυρά προς τη Βαϊόλα Ντέιβις και την ερμηνεία της ως Μισέλ Ομπάμα. Οι έντονες εκφράσεις της ηθοποιού με το στόμα δε γλίτωσαν του χαρακτηρισμού «duckface» αλλά και γενικότερα η προσωποποίηση της πρώην πρώτης κυρίας θεωρήθηκε «υπερβολική» αλλά και «αχρείαστη και οριακά προσβλητική».

Οι χρήστες δεν έδειξαν ιδιαίτερο έλεος, με κάποιον να γράφει: «Την έστησαν στη Βαϊόλα Ντέιβις με το να την αφήσουν να έχει το στόμα της έτσι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Είναι τόσο cringe και δε σε αφήνει να συγκεντρωθείς».

Η ηθοποιός δεν έμεινε σιωπηλή σε όλα αυτά. Μιλώντας στο BBC News, η Ντέιβις είπε πως είναι «εξαιρετικά οδυνηρό όταν ο κόσμος λέει άσχημα πράγματα για τη δουλειά σου», χαρακτηρίζοντας την κριτική «επαγγελματικό κίνδυνο» της ηθοποιίας. 

Η Βαϊόλα Ντέιβις δε χαρίστηκε: «Οι κριτικοί δεν εξυπηρετούν κανέναν απολύτως σκοπό. Και δεν το λέω για να γίνω κι εγώ κακιά». Και συνέχισε: «Πάντα νιώθουν σαν να σου λένε κάτι που δεν ξέρεις. Ότι με κάποιον τρόπο ζεις μια ζωή στην οποία περιστοιχίζεσαι από ανθρώπους που σου λένε ψέματα και είναι τα άτομα που θα σου πουν την αλήθεια». 

Μιλώντας και για τον ρόλο της, η Ντέιβις εξήγησε πως δεν ήταν εύκολο να παίζεις κάποια τόσο αναγνωρίσιμη όσο η Μισέλ Ομπάμα, «ή θα κάνεις πάρα πολλά ή όχι αρκετά».

Παρ’ όλα αυτά, η ηθοποιός τελικά δε φαίνεται να πτοείται: «Είναι δουλειά μου να κάνω θαρραλέες επιλογές. Είτε νικήσω είτε χάσω, είναι χρέος μου να το κάνω». 

Με πληροφορίες από το BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή