Star Wars: Καταγγέλλει τον ρατσισμό εναντίον της ηθοποιού Μόουζες Ίνγκραμ

Star Wars: Καταγγέλλει τον ρατσισμό εναντίον της ηθοποιού Μόουζες Ίνγκραμ

Ο επίσημος λογαριασμός του Star Wars στο Twitter υπερασπίστηκε την πρωταγωνίστρια της νέας σειράς «Obi-Wan Kenobi» Μόουζες Ίνγκραμ, όταν η ηθοποιός δέχθηκε ρατσιστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επίσημος λογαριασμός του Star Wars στο Twitter υπερασπίστηκε την πρωταγωνίστρια της νέας σειράς «Obi-Wan Kenobi» Μόουζες Ίνγκραμ, όταν η ηθοποιός δέχθηκε ρατσιστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαστε υπερήφανοι που καλωσορίζουμε την Μόουζες Ίνγκραμ στην οικογένεια του Star Wars και είμαστε ενθουσιασμένοι που ξετυλίγεται η ιστορία της Reva. Αν κάποιος σκοπεύει να την κάνει να νιώσει με οποιονδήποτε τρόπο ανεπιθύμητη, ένα έχουμε να πούμε μόνο: αντιστεκόμαστε», γράφει στο Twitter. Τα στούντιο Lucasfilm και Disney υποστηρίζουν πλήρως την ηθοποιό στον απόηχο των αντιδράσεων. «Υπάρχουν περισσότερα από 20 εκατ. ευαίσθητα είδη στον γαλαξία του Star Wars, μην επιλέξετε να είστε ρατσιστές». 

Τοποθετημένο ανάμεσα στα γεγονότα των ταινιών «Η Εκδίκηση των Σιθ» και «Μια Νέα Ελπίδα», η νέα σειρά της πλατφόρμας Disney+ διαδραματίζεται σε έναν γαλαξία πολύ μακρινό με πρωταγωνιστή των Όμπι-Ουάν Κενόμπι (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) που ζει στον πλανήτη Τατουίν και προστατεύει τον νεαρό Λουκ Σκαϊγουόκερ από το καθεστώς της Αυτοκρατορίας. 

Κι ενώ τα δύο πρώτα επεισόδια που βρίσκονται διαθέσιμα στην πλατφόρμα γνώρισαν επιτυχία, η σειρά «Obi-Wan Kenobi» αντιμετωπίζει ρατσιστικές αντιδράσεις για την επιλογή της Ίνγκραμ στο καστ ως Reva Sevander/Third Sister. Οι διαδικτυακές καταγγελίες κατηγορούν τη σειρά για το γεγονός ότι προσέλαβε την Ίνγκραμ για λόγους πολιτικής ορθότητας, για διαφορετικότητα στο καστ, παρά για τις ικανότητές της ως ηθοποιός. Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ηθοποιοί του Star Wars έρχονται αντιμέτωποι με ρατσιστικά σχόλια. 

Η Ίνγκραμ αποκάλυψε προηγουμένως ότι η Lucasfilm την προειδοποίησε για ρατσιστικά σχόλια που ήταν πιθανό να λάβει από τους θεατές του Star Wars ως αποτέλεσμα της επιλογής για να συμμετάσχει στη σειρά «Obi-Wan Kenobi». 

Ωστόσο, η ηθοποιός είπε ότι το στούντιο ξεκαθάρισε από την αρχή ότι θα την υποστήριζε αν υπήρξε τέτοια περίπτωση. Η εταιρεία κράτησε την υπόσχεσή της.

Κι ενώ είναι δύσκολο να μάθουμε αν το μήνυμα της Lucasfilm θα ακουστεί από όσους σχολίασαν την Ίνγκραμ, πολλοί φαν έχουν επαινέσει το Star Wars για αυτή τη δήλωση και την υποστήριξη προς την ηθοποιό. 

Με πληροφορίες από το Screen Rant 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή