Ο «Πόλεμος των Αστρων» επιστρέφει… στη μικρή οθόνη

Ο «Πόλεμος των Αστρων» επιστρέφει… στη μικρή οθόνη

Η πολυαναμενόμενη σειρά που επεκτείνει και άλλο το σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων» έφτασε πια και σε μεγάλο βαθμό ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των απανταχού φαν. Ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ ντύνεται ξανά τη στολή του Τζεντάι, όχι όμως και… αμέσως

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Obi-Wan Kenobi
ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (2022)
∆ημιουργός: Τζόμπι Χάρολντ
Ερμηνείες: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Χέιντεν Κρίστενσεν, Μόζες Ινγκραμ

Η πολυαναμενόμενη σειρά που επεκτείνει και άλλο το σύμπαν του «Πολέμου των Αστρων» έφτασε πια και σε μεγάλο βαθμό ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των απανταχού φαν. Ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ ντύνεται ξανά τη στολή του Τζεντάι, όχι όμως και… αμέσως. Αρχικά βρισκόμαστε περίπου μία δεκαετία έπειτα από τα γεγονότα της δεύτερης κινηματογραφικής τριλογίας, η οποία έληξε με την επικράτηση της Αυτοκρατορίας και την εξολόθρευση των περισσότερων Τζεντάι. Κυνηγημένος πια, ο Ομπι-Γουάν Κενόμπι βρίσκει μυστικό καταφύγιο στον πλανήτη Τατουίν, όπου επιβλέπει (από απόσταση) και τον νεαρό Λουκ Σκαϊγουόκερ. Είναι ωστόσο η είδηση της απαγωγής της αδελφής του μικρού, της Λέια, που θα τον κάνει τελικά να βγει από τον λήθαργο της απραξίας και να ξεσκονίσει ξανά το παλιό του φωτόσπαθο. Διατηρώντας σε αρκετό βαθμό την αισθητική του τηλεοπτικού «Mandalorian» –η σκηνοθέτις Ντέμπορα Τσόου έχει εργαστεί και εκεί– αλλά μεγαλώνοντας την κλίμακα, η Disney προσφέρει εδώ μια «λιχουδιά» για τους φαν που διψάνε για νέο περιεχόμενο. Γύρω από τον Ομπι-Γουάν, ο οποίος τουλάχιστον στα τρία πρώτα επεισόδια μοιάζει ευάλωτος και στραπατσαρισμένος, συγκεντρώνονται πολλοί νέοι αλλά και μερικοί παλιοί ήρωες, κάποιοι εξ αυτών (τουλάχιστον) θρυλικοί. Σίγουρα εδώ υπάρχουν και αστοχίες όπως και κάποιες σεναριακές ευκολίες, ωστόσο όλα αυτά ξεπερνιούνται χάρη στο ταξίδι στον κόσμο του «Star Wars». Η σειρά θα κυκλοφορήσει επισήμως στην Ελλάδα με την έναρξη της πλατφόρμας Disney+ στις 14 Ιουνίου.

Ο «Πόλεμος των Αστρων» επιστρέφει… στη μικρή οθόνη-1
Σκηνή από την ταινία «Απαγορευμένες συναντήσεις», η οποία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Απαγορευμένες συναντήσεις ★★★
∆ΡΑΜΑ (2018)
Σκηνοθεσία: Μουαγιάντ Αλαγιάν
Ερμηνείες: Αντίμπ Σαφάντι, Σιβάν Κρέτσνερ, Ισάι Γκόλαν

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε το χρονικό ενός απαγορευμένου έρωτα. Ο Παλαιστίνιος Σαλίμ κάνει διανομές στο καφέ της Ισραηλινής Σάρα, με την οποία συνάπτει ερωτική σχέση. Και οι δύο, ωστόσο, είναι παντρεμένοι, με τον παράνομο δεσμό τους να μην αργεί να αποκαλυφθεί.

Στην περίπτωσή τους, βέβαια, η απλή απιστία είναι μάλλον το μικρότερο από τα «αμαρτήματά» τους. Ο Μουαγιάντ Αλαγιάν μαζί με τον αδελφό του Ράμι, που υπογράφει το σενάριο, συνθέτουν μια κλασική αλλά συναρπαστική ιστορία, που περνάει αβίαστα από το προσωπικό στο ευρύτερο κοινωνικό. Σε μια πόλη όπου τα πάντα παρακολουθούνται από μυστικές υπηρεσίες ή καλοθελητές, η ελευθερία και η αξιοπρέπεια είναι συχνά έννοιες σχετικές.

Η ίδια η Ιερουσαλήμ, που θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της ταινίας, κινηματογραφείται εξαιρετικά και γίνεται πεδίο σύγκρουσης παθών, θρησκειών και συμφερόντων, τα οποία συχνά δεν υπολογίζουν τις ζωές των ανθρώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή