«Φέρτε τον Μπραντ Πιτ»: Ο Μ. Πίτερσον κατακρίνει την ερμηνεία του Κ. Φερθ στο «The Staircase»

«Φέρτε τον Μπραντ Πιτ»: Ο Μ. Πίτερσον κατακρίνει την ερμηνεία του Κ. Φερθ στο «The Staircase»

Ο Πίτερσον κατέκρινε την απεικόνιση των παιδιών του στη σειρά, λέγοντας ότι ο ηθοποιός Ντέιν ΝτεΧάαν που υποδύεται τον Κλέιτον, «μοιάζει με ναρκομανή και έχει σακούλες κάτω από τα μάτια του»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάικλ Πίτερσον δεν έχει παρακολουθήσει τη δημοφιλή true crime σειρά του HBO Max, «The Staircase» αλλά γνωρίζει ότι οι δημιουργοί «έχουν κάνει λάθος» όσον αφορά την απεικόνιση του θανάτου της συζύγου του Καθλίν.

Ο Πίτερσον, Αμερικανός συγγραφέας και στη συνέχεια πολιτικός, έχει περάσει τα τελευταία 20 χρόνια εξηγώντας τον θάνατο της συζύγου του. Αρχικά, δικάστηκε ως φερόμενος δολοφόνος και το 2023 καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση. Αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή μιας νέας δίκης το 2011 και το 2017 ομολόγησε την ενοχή του για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Μετά την αποφυλάκισή του, κράτησε σε μεγάλο βαθμό ένα χαμηλό προφίλ, μιλώντας κυρίως για τη ζωή του σε σχέση με την έρευνα και τη δίκη, όπως παρουσιάστηκε στο ντοκιμαντέρ «The Staircase» από το 2004, στο οποίο ο ίδιος συμμετείχε με τα τέσσερα παιδιά του: τον Κλέιτον και Τοντ Πίτερσον, την Μάργκαρετ και Μάρθα Ράτλιφ.

Σε ερώτηση για το αν παρακολούθησε τη σειρά του HBO Max σε σκηνοθεσία Άντονι Κάμπος, ο Πίτερσον δήλωσε στον ιστότοπο Variety: «Θεέ μου, όχι». Και συμπλήρωσε: «Έπαιξε το τρέιλερ διάρκειας δυόμιση λεπτών και το έκλεισα μετά το πρώτο λεπτό επειδή (στη σειρά) τα παιδιά μου ουρλιάζουν το ένα στο άλλο. Είπα: Ποια οικογένεια είναι αυτή; Από πού προήλθε όλο αυτό; Οπότε δεν είδα καθόλου παρακάτω. Συνειδητοποίησα ότι υπό καμία συνθήκη δεν μπορώ να το παρακολουθήσω».

Ο Πίτερσον κατέκρινε την απεικόνιση των παιδιών του στη σειρά, λέγοντας ότι ο ηθοποιός Ντέιν ΝτεΧάαν που υποδύεται τον Κλέιτον, «μοιάζει με ναρκομανή και έχει σακούλες κάτω από τα μάτια του». Όσον αφορά την Τόνι Κολέτ, είπε ότι «ουρλιάζει στην οθόνη».

Αλλά εκείνο που τον ενόχλησε περισσότερο ήταν η απεικόνιση του εαυτού του. Τον Πίτερσον υποδύεται ο Κόλιν Φερθ, ο οποίος δεν συμβουλεύτηκε τον συγγραφέα πριν τα γυρίσματα ως προς την προσέγγιση του χαρακτήρα.

«Πάντα θα με αναγνωρίζουν ως Κόλιν Φερθ. Θα μπορούσε να είναι χειρότερο, πιστεύω. Δεν είναι ο αγαπημένος μου ηθοποιός. Φέρτε τον Μπραντ Πιτ! Αλλά για να είμαι δίκαιος, δεν έχω δει την ερμηνεία του, έχω ακούσει ότι η φωνή και η συμπεριφορά μου όπως με υποδύεται, είναι σωστοί».

Και εξήγησε: «Για μένα, ο Κόλιν είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον ρόλο που να μην ήταν ανιαρός. Δεν τον υποτιμώ αλλά θα το σκεφτόμουν να του μιλήσω. Είπε ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα νέο χαρακτήρα μόνος του. Σκέφτηκα: Τι είναι αυτά που λες. Εγώ είμαι το αληθινό πρόσωπο. Αν θέλεις να μάθεις τι σκέφτομαι και πώς αισθάνομαι, διάβασε το βιβλίο μου ή μίλησέ μου».

Με πληροφορίες από το Variety και το IndieWire 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή