Μπασκετικός «Ρόκι» από Ανταμ Σάντλερ και Λεμπρόν Τζέιμς

Μπασκετικός «Ρόκι» από Ανταμ Σάντλερ και Λεμπρόν Τζέιμς

Ο λάτρης της πορτοκαλί μπάλας, Ανταμ Σάντλερ, πρωταγωνιστεί στην πιο μπασκετική ταινία των τελευταίων ετών, η οποία προσγειώθηκε πρόσφατα στην πλατφόρμα του Netflix

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hustle ★★★
ΔΡΑΜΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Τζερεμάια Ζέιγκαρ
Ερμηνείες: Ανταμ Σάντλερ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Κουίν Λατίφα

Ο λάτρης της πορτοκαλί μπάλας, Ανταμ Σάντλερ, πρωταγωνιστεί στην πιο μπασκετική ταινία των τελευταίων ετών, η οποία προσγειώθηκε πρόσφατα στην πλατφόρμα του Netflix. Ο Αμερικανός ηθοποιός υποδύεται έναν βετεράνο σκάουτερ του NBA, ο οποίος περνάει τον περισσότερο χρόνο του στην Ευρώπη, αναζητώντας νέα ταλέντα για την ομάδα του, τους Σίξερς της Φιλαδέλφειας. Οταν ωστόσο θα ανακαλύψει έναν πολλά υποσχόμενο νεαρό Ισπανό, η ομάδα αρνείται να τον στηρίξει· πλέον οι δυο τους θα ξεκινήσουν έναν σκληρό αγώνα προπόνησης και… προώθησης, με στόχο το επερχόμενο ντραφτ.

Εχοντας ανάμεσα στους παραγωγούς τον Λεμπρόν Τζέιμς, το φιλμ του Τζερεμάια Ζέιγκαρ είναι πλημμυρισμένο από πρώην και νυν αστέρες του NBA. Τζούλιους Ερβινγκ, Κένι Σμιθ, Σακίλ Ο’ Νιλ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Αλεν Αϊβερσον (από τους παλιούς), συν τους Κρις Μίντλετον, Τομπάις Χάρις, Ταϊρίς Μάξεϊ, Λούκα Ντόνσιτς, Τρέι Γιανγκ, είναι μόνο μερικοί απ’ όσους περνούν μπροστά από τον φακό. Επιπλέον, ο έτερος πρωταγωνιστής της ταινίας –ο ταλαντούχος Ισπανός δηλαδή– δεν είναι άλλος από τον διεθνή παίκτη Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ενώ παίκτες του ΝΒΑ όπως ο Αντονι Εντουαρντς και ο Μο Βάγκνερ ερμηνεύουν επίσης κανονικούς ρόλους. Ολα αυτά, όπως καταλαβαίνει κανείς, συμβάλλουν στον ρεαλισμό και στην «μπασκετοσύνη» ενός φιλμ, το οποίο κατά τα άλλα είναι μια κλασική ιστορία θέλησης και πάθους, θυμίζοντας και κάτι (ένεκα της Φιλαδέλφειας) από το «Ρόκι» του Σταλόνε και όλα τα σχετικά φιλμ του είδους.

Μπασκετικός «Ρόκι» από Ανταμ Σάντλερ και Λεμπρόν Τζέιμς-1
Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος στην ταινία «Σελήνη, 66 ερωτήσεις» που είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Σελήνη, 66 ερωτήσεις ★★★
ΔΡΑΜΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Ζακλίν Λέντζου
Ερμηνείες: Σοφία Κόκκαλη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Νικήτας Τσακίρογλου

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε το ντεμπούτο της Ζακλίν Λέντζου, το οποίο τιμήθηκε πρόσφατα και με δύο βραβεία Ιρις. Η Αρτεμις (Σοφία Κόκκαλη) επιστρέφει έπειτα από χρόνια στην οικογενειακή στέγη στην Αθήνα, προκειμένου να φροντίσει τον ανήμπορο πατέρα της, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οι δυο τους είναι από καιρό αποξενωμένοι για λόγους που θα μάθουμε στην πορεία, ωστόσο η καινούργια συμβίωση θα ανοίξει ένα διαφορετικό κεφάλαιο στη σχέση τους. Η Λέντζου (σοφά) εμπιστεύεται τους ηθοποιούς της, οι οποίοι ερμηνεύουν εξαιρετικά τους δύο κεντρικούς χαρακτήρες –ειδικά ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος είναι συγκινητικός– σε ένα φιλμ χαμηλών τόνων, με σχεδόν πλήρη απουσία μουσικής, το οποίο πάντως διαθέτει αρκετή εσωτερική ένταση.

Κινηματογραφώντας από διάφορες γωνίες και παρεμβάλλοντας «οικογενειακά» κλιπ στην αφήγηση, η σκηνοθέτις προσθέτει οπτικές και αφήνει τον θεατή να συνθέσει μόνος του το κάδρο μιας δύσκολης, αλλά μοναδικής σχέσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή