Emmys 2022: Οι εκπλήξεις και οι απουσίες στις υποψηφιότητες

Emmys 2022: Οι εκπλήξεις και οι απουσίες στις υποψηφιότητες

Ποιες σειρές επέλεξε φέτος η Αμερικανική Ακαδημία της Τηλεόρασης και ποιες άφησε εκτός της λίστας;

4' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια χρονιά με αριθμό υποψηφιοτήτων Emmys που σπάει ρεκόρ, είναι φυσικό φέτος η Αμερκανική Ακαδημία της Τηλεόρασης να αναγνωρίσει μερικές από τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς που πέρασε στη μικρή οθόνη και να αγνοήσει άλλες που αναμένονταν ότι θα κέρδισουν σίγουρα μια θέση στις κατηγορίες. 

Ποιες ήταν, λοιπόν, οι εκπλήξεις και ποιες οι απουσίες των υποψηφιοτήτων Emmys 2022;

Απουσία: This Is Us

Το αμερικανικό δίκτυο NBC επένδυσε πολύ στην καμπάνια για την τελευταία σεζόν της δημοφιλούς δραματικής σειράς «This Is Us» και εκατομμύρια θεατές αποχαιρέτησαν την αγαπημένη τους τηλεοπτική οικογένεια. Ωστόσο, η Αμερικανική Ακαδημία Τηλεόρασης φέτος δεν ενέταξε τους ηθοποιούς ή συντελεστές στη λίστα με τις υποψηφιότητες. 

Αυτό συνέβη ξανά το 2020, όμως το 2021 το «This Is Us» επέστρεψε για να διεκδικήσει αγαλματίδια Emmy σε μεγάλες κατηγορίες. Φέτος, ηχηρή απουσία ήταν αυτή των πρωταγωνιστών Στέρλινγκ Κ. Μπράουν και Μάντι Μουρ. 

Έκπληξη: Έλ Φάνινγκ και Νίκολας Χολτ

Η πρώτη σεζόν της σειράς «The Great» που προβάλλεται στην πλατφόρμα Hulu, δεν εκτιμήθηκε από την Ακαδημία της Τηλεόρασης αφήνοντας πέρυσι εκτός λίστας τους πρωταγωνιστές Έλ Φάνινγκ και Νίκολας Χόλτ για τις ερμηνείες τους ως Κάθριν και Πίτερ ΙΙΙ, αντίστοιχα. Φέτος όμως και οι δύο ηθοποιοί που ξεχώρισαν σε απαιτητικούς ρόλους, τιμήθηκαν με υποψηφιότητες. 

Απουσία: Σάρα Γκόλντμπεργκ, «Barry»

Η τρίτη σεζόν της σειράς «Barry» αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και τους ψηφοφόρους των Emmys. Όμως, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνείες στη σειρά, αγνοήθηκε από την Ακαδημία της Τηλεόρασης: αυτή της Σάρα Γκόλντμπεργκ. Οι υποκριτικές της ικανότητες ξεχώρισαν στη σειρά του HBO και η απουσία της από τα φετινά Emmys προβλημάτισε τους θαυμαστές.  

Έκπληξη: Σάρα Πόλσον, «Impeachment: American Crime Story»

Η σειρά του FX δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία. Αλλά, αν υπάρχει κάποιος στο καστ που να ξεχώρισε με την ερμηνεία του, αυτή ήταν της Σάρα Πόλσον στον ρόλο της Λίντα Τριπ. Την Τρίτη ανακοινώθηκε η όγδοη – κατά σειρά – υποψηφιότητα στην καριέρα της ηθοποιού και αν κερδίσει, τότε θα είναι η δεύτερή της νίκη. Το 2016 κέρδισε για τον ρόλο της στη σειρά «The People v. O.J. Simpson: American Crime Story». 

Απουσία: Σελίνα Γκόμεζ, «Only Murders in the Building»

Η Σελίνα Γκόμεζ αναμενόταν να αποσπάσει την πρώτη της υποψηφιότητα για Emmy φέτος για την ερμηνεία της στην επιτυχημένη κωμωδία της πλατφόρμας Hulu, «Only Murders in the Building». Κι ενώ οι συμπρωταγωνιστές της Στιβ Μάρτιν και Μάρτιν Σορτ κέρδισαν από μια υποψηφιότητα ο καθένας, η Γκόμεζ έμεινε εκτός λίστας στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου. Ωστόσο, είναι υποψήφια ως παραγωγός της σειράς, στην κατηγορία Καλύτερη Κωμική Σειρά. 

Έκπληξη: Κρίστοφερ Γουόλκεν, Severance 

Η δραματική σειρά επιστημονικής φαντασίας της Apple TV+ «Severance» έλαβε συνολικά 14 υποψηφιότητες για την πρώτη σεζόν. Και η αναγνώριση του Κρίστοφερ Γουόλκεν για την ερμηνεία του, ήταν μια από τις πολλές εκπλήξεις κατά την ανακοίνωση των προτεινόμενων για Emmy. Πρόκειται για την πρώτη Emmy υποψηφιότητα για τον Γουόλκεν εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. Το 1991 προτάθηκε για την ταινία του δικτύου Hallmark, «Sarah, Plain and Tall». 

Απουσία: Atlanta

Οι δύο πρώτες σεζόν της σειράς Atlanta συγκέντρωσαν 22 υποψηφιότητες Emmy και πέντε νίκες. Αλλά ίσως το γεγονός ότι η σειρά απουσίασε για σχεδόν 4 χρόνια από τον «αέρα», δεν «συγκίνησε» την Ακαδημία.

Ο πρωταγωνιστής και δημιουργός Ντόναλντ Γκλόβερ κέρδισε υποψηφιότητα στην κατηγορία Α’ Ανδρικός Ρόλος αλλά οι δύο ακόμα υποψηφιότητες ήταν στις κατηγορίες φωτογραφίας και σκηνοθεσίας. 

Έκπληξη: Χίμες Πατέλ, «Station Eleven»

Μια από τις μίνι σειρές με την μεγαλύτερη επιτυχία φέτος, ήταν το «Station Eleven». Κι ενώ απουσιάζει από τη βασική κατηγορία των μίνι σειρών, το δράμα της πλατφόρμας HBO Max κατάφερε να κερδίσει επτά υποψηφιότητες, με απρόβλεπτη εκείνη του Χίμες Πατέλ στην κατηγορία Α’ Ανδρικός Ρόλος. 

Απουσία: Maid

Η σειρά του Netflix που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, απουσιάζει από τις μεγάλες κατηγορίες. Η μοναδική υποψηφιότητα που κέρδισε ήταν εκείνη της πρωταγωνίστριας Μάργκαρετ Κουάλεϊ (η δεύτερη υποψηφιότητα Emmy στην καριέρα της). Η συμπρωταγωνίστρια – και μητέρα της στην πραγματικότητα – Άντι ΜακΝτάουελ, έμεινε εκτός λίστας στην κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου. 

Απουσία: Yellowstone

Το «Yellowstone» ήταν η σειρά που φέτος θα έσπαγε τα ρεκόρ με τον αριθμό υποψηφιοτήτων. Αλλά παρόλο τους πολλούς και πιστούς θαυμαστές, η σειρά δεν κατάφερε να ενταχθεί στην κατηγορία Καλύτερη Δραματική Σειρά αλλά και τις κατηγορίες ερμηνείας. Η πέμπτη σεζόν θα κάνει πρεμιέρα στο τέλος του 2022. 

Έκπληξη: Inventing Anna

Μπορεί οι σειρές «Maid», «WeCrashed», «Under the Banner of Heaven» και «Gaslit» να μην κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στην κατηγορία Καλύτερη Μίνι Σειρά, ωστόσο το «Inventing Anna» απέσπασε υποψηφιότητες. Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές της πλατφόρμας για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή