Οταν ο «Κυνηγός» δεν ήταν ακόμη… σταρ

Οταν ο «Κυνηγός» δεν ήταν ακόμη… σταρ

Μαζί με την ταινιοθήκη της 20th Century Fox, η Ντίσνεϊ αγόρασε και τα δικαιώματα της θρυλικής σειράς ταινιών «Κυνηγός», τα οποία τώρα αξιοποιεί για να φέρει ένα καινούργιο σίκουελ στην πλατφόρμα του Disney+.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θήραμα ★★★
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Νταν Τράχτενμπεργκ
Ερμηνείες: Αμπερ Μάιντθαντερ, Ντακότα Μπίβερς, Ντέιν ντι Λιέγκρο

Μαζί με την ταινιοθήκη της 20th Century Fox, η Ντίσνεϊ αγόρασε και τα δικαιώματα της θρυλικής σειράς ταινιών «Κυνηγός», τα οποία τώρα αξιοποιεί για να φέρει ένα καινούργιο σίκουελ στην πλατφόρμα του Disney+. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, θα ήταν ίσως πιο ακριβές να μιλήσουμε για πρίκουελ, μιας και η πλοκή μας τοποθετείται στις αρχές του 18ου αιώνα, κάπου στις απέραντες βόρειες πεδιάδες της Αμερικής. Εκεί μια νεαρή κοπέλα της φυλής των Κομάντσι ονειρεύεται να γίνει σπουδαία κυνηγός, ωστόσο ο περίγυρος δεν είναι ακριβώς… ενθαρρυντικός. Η ευκαιρία της, πάντως, δεν θα αργήσει να παρουσιαστεί, όταν ένας μυστηριώδης, τρομερά θανατηφόρος θηρευτής εμφανίζεται στα δάση της περιοχής, εξολοθρεύοντας περίπου ό,τι κινείται και αναπνέει.

Η κλασική ιστορία του «Κυνηγού» αποκτά άλλο ένα κεφάλαιο, το οποίο ειδικά από το μέσον της ταινίας και έπειτα είναι απλά απολαυστικό. Τα γυρίσματα στην άγρια φύση και οι ηθοποιοί με καταγωγή από τους Αμερικανούς αυτόχθονες προσδίδουν φυσικά αυθεντικότητα, όμως είναι αναμφίβολα η καλογυρισμένη δράση αυτή που τελικά κάνει τη διαφορά. Ο σκηνοθέτης του (εξαιρετικού) τηλεοπτικού «The Boys», Νταν Τράχτενμπεργκ, ενορχηστρώνει εδώ μερικές σπουδαίες σεκάνς με τον ψαρωτικό Κυνηγό εν δράσει και απροσδόκητα πολύ σπλάτερ για ταινία που συμπεριλαμβάνεται πλέον στην ευρύτερη συλλογή της Ντίσνεϊ.

Οταν ο «Κυνηγός» δεν ήταν ακόμη… σταρ-1
Στιγμιότυπο από την ταινία «Εντός ορίων», που είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Εντός ορίων ★★★
ΔΡΑΜΑ (2018)
Σκηνοθεσία: Φιλίπ βαν Λεβ
Ερμηνείες: Χιαμ Αμπάς, Ντιαμάντ Μπου Αμπούντ, Ζουλιέτ Ναβίς

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε μια συμπαραγωγή μεταξύ Βελγίου, Γαλλίας και Λιβάνου, η οποία εκτυλίσσεται πραγματικά εντός πολύ ασφυκτικών ορίων. Μια ομάδα ανθρώπων βρίσκεται εγκλωβισμένη στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος, κάπου στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας· έξω επικρατεί ο νόμος των βομβών και των ελεύθερων σκοπευτών. Υπό την καθοδήγηση μιας δυναμικής μάνας, οι πάντες προσπαθούν να ακολουθήσουν τη συνηθισμένη ρουτίνα τους υπό εξαιρετικά ασυνήθιστες συνθήκες.

Το αγωνιώδες δράμα αποτυπώνει άρτια τη συναισθηματική φόρτιση των ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, που ζουν καθημερινά με τον φόβο του θανάτου. Ο χρονικός και ο τοπικός περιορισμός (μέσα σε τέσσερις τοίχους, στη διάρκεια μιας μόνον ημέρας) λειτουργεί ως μεγεθυντικός φακός που ζουμάρει πάνω σε μία από τις τραγικότερες ιστορίες που εξελίσσονται σήμερα στον πλανήτη. Η ζωή, ωστόσο, προχωράει: μέσα στο σπίτι ο έρωτας γεννιέται, το παιχνίδι των παιδιών συνεχίζεται, μυστικά κρατιούνται ή αποκαλύπτονται οδηγώντας σε εκρήξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή