Home Cinema: Δράση και συγκίνηση στο «House of The Dragon», ελληνική μυθολογία στο Netflix

Home Cinema: Δράση και συγκίνηση στο «House of The Dragon», ελληνική μυθολογία στο Netflix

Δράκοι, φωτιές, προδοσία και ίντριγκα για τη διαδοχή του βασιλιά Βισέρις Ταργκάριεν. Αυτά ήταν τα κύρια θέματα του πρώτου επεισοδίου της σειράς «House of The Dragon».

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δράκοι, φωτιές, προδοσία και ίντριγκα για τη διαδοχή του βασιλιά Βισέρις Ταργκάριεν. Αυτά ήταν τα κύρια θέματα του πρώτου επεισοδίου της σειράς «House of The Dragon». Το πρίκουελ του «Game of Thrones» (που στην Ελλάδα το παρακολουθούμε στη Vodafone TV) εστιάζει στον Οίκο Ταργκάριεν όπου τα λάθη των παλαιότερων γενεών επαναλαμβάνονται. Το επεισόδιο είναι πλήρες ως προς τη δομή, όμως εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η αισθητική με τα σκοτεινά πλάνα και τα επιβλητικά σκηνικά. Η ροή των γεγονότων και η «σφιχτή» αφήγηση καταφέρνουν να κρατήσουν ακόμα και κάποιον που δεν γνωρίζει την ιστορία. Μπόνους, το «A Song of Ice and Fire» που ακούγεται στους τίτλους τέλους και ξυπνάει αναμνήσεις στους λάτρεις του GoT.

Home Cinema: Δράση και συγκίνηση στο «House of The Dragon», ελληνική μυθολογία στο Netflix-1
«Kaos» στο Netflix

Το Χόλιγουντ εμπνέεται ξανά από την ελληνική μυθολογία. Αυτή τη φορά, το Netflix ετοιμάζει το «Kaos», μια σειρά σε σενάριο Τσάρλι Κόβελ («The End of F*ing World») με θέμα τη ζωή, την αγάπη και εξουσία στον Κάτω Κόσμο. Οπως αναφέρει ο ιστότοπος Deadline, θα είναι μια σύγχρονη ματιά στη μυθολογία και μάλιστα αρκετά τολμηρή και σκοτεινή. Τον Δία θα υποδυθεί ο Τζεφ Γκόλντμπλουμ και η Ντέμπι Μαζάρ τη Μέδουσα. Η παραγωγή μοιάζει πολύ φιλόδοξη αν λάβουμε υπόψη τους συντελεστές που ασχολήθηκαν στο παρελθόν με δημοφιλή πρότζεκτ όπως τη σειρά «Τσερνόμπιλ».

Home Cinema: Δράση και συγκίνηση στο «House of The Dragon», ελληνική μυθολογία στο Netflix-2
«Suntan» στο Cinobo

Παρόλο που οι τελευταίες ημέρες του Αυγούστου σημαίνουν για τους περισσότερους τη λήξη του καλοκαιριού, δεν ισχύει το ίδιο για την πλατφόρμα του Cinobo. Η υπηρεσία πρόσφατα δημιούργησε τη «Splash», μια ενότητα με «δροσερές» ταινίες που διαδραματίζονται σε καλοκαιρινό φόντο. Μία από αυτές είναι και το βραβευμένο «Suntan» σε σκηνοθεσία Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, πρωταγωνιστές του οποίου είναι η Ελλη Τρίγγου και ο Μάκης Παπαδημητρίου. Το αισθηματικό, δραματικό φιλμ που γυρίστηκε στην Αντίπαρο, μας μεταφέρει στην εποχή της νιότης και της ξεγνοιασιάς κάτω από τον καυτό ήλιο. Πίσω όμως από τη λάμψη του ελληνικού καλοκαιριού, κρύβονται και μυστικές πτυχές του εαυτού, κάτι που μας κάνει να ταυτιστούμε με τους ήρωες. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή