Πληροφορίες που παρέχουν ασφάλεια

Πληροφορίες που παρέχουν ασφάλεια

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν μπορούσατε να προλάβετε μια εγκληματική ενέργεια πριν πραγματοποιηθεί, τι θα κάνατε; Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για μια κοινωνία, ο έλεγχος ή η επαγρύπνηση; Γύρω από την απάντηση σ’ αυτά τα ερωτήματα πλέκεται ο καμβάς της νέας αστυνομικής, δραματικής σειράς του Star «Person of Interest», που αντλεί την κεντρική ιδέα από τα δίκτυα παρακολούθησης και ασφαλείας που έχουν δημιουργηθεί στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου και θα προβάλλεται από την επόμενη βδομάδα, Τρίτη έως Παρασκευή, στις 21.00. Ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς («Fringe», «Lost», «Αlias») και ο σεναριογράφος του «Σκοτεινού Ιππότη», Τζόναθαν Νόλαν, δημιούργησαν μια σειρά που δίνει τροφή για σκέψη, ενώ συνδυάζει μυστήριο, δράση και καλές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές, Τζιμ Καβίζελ (Τα Πάθη του Χριστού, Η λεπτή κόκκινη γραμμή), Μάικλ Εμερσον (Lost) και Ταράτζι Χένσον, Κέβιν Τσάπμαν.

Η υπόθεση της σειράς αφορά σε έναν ιδιόρρυθμο δισεκατομμυριούχο και ιδιοφυΐα των κομπιούτερ, τον Χάρολντ Φιντς, ο οποίος κατασκευάζει για την κυβέρνηση μια συσκευή που εντοπίζει τρομοκρατικές ενέργειες πριν συμβούν, μέσω παρακολούθησης κάθε κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάμερας ανά τον κόσμο. Οταν η κυβέρνηση αγνοεί τα «άσχετα» με το θέμα της τρομοκρατίας εγκλήματα ανάμεσα στους πολίτες, ο Φιντς αναλαμβάνει δράση. Ετσι, συνεργάζεται με τον Τζον Ρις, έναν πρώην πράκτορα της CIA που επισήμως θεωρείται νεκρός, με στόχο να προλαμβάνουν βίαιες πράξεις. Κάθε μέρα έχουν στην κατοχή τους μια πληροφορία για κάποιο άτομο που θα εμπλακεί σε έγκλημα, χωρίς να ξέρουν, όμως, εάν θα είναι ο θύτης ή το θύμα ούτε πότε και τι θα γίνει ακριβώς. Με τις κινήσεις τους θα μπουν στο στόχαστρο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, πρακτόρων της CIA κι ενός χάκερ, που θέλει πρόσβαση στη μηχανή.

Ο 1ος κύκλος της σειράς έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2011 στις ΗΠΑ και τον παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 15 εκατομμύρια τηλεθεατές. Λόγω της θερμής υποδοχής που είχε από το κοινό η σειρά, το CBS μετακίνησε το «CSI» από την Πέμπτη, που προβαλλόταν επί 10 χρόνια, την Τετάρτη, ώστε να της «ανοίξει θέση».

Το «Person of Interest» απέσπασε το βραβείο της καλύτερης τηλεοπτικής δραματικής σειράς το 2012 στα People’s Choice Awards. Προβάλλεται ήδη σε 46 χώρες. Εχουν γυριστεί τρεις κύκλοι και ο τελευταίος αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 14 Μαΐου στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή