Ενας μήνας στον ρυθμό του Μουντιάλ

Ενας μήνας στον ρυθμό του Μουντιάλ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες πριν από την πρώτη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2014, που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία από τις 12/6 ώς τις 13/7, η ΝΕΡΙΤ μας εντάσσει στον ρυθμό της διοργάνωσης μέσα από δύο εκπομπές:

Την ιστορία του Μουντιάλ και της Εθνικής Ελλάδος, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, φιλοδοξεί να ξετυλίξει από τη Δευτέρα, καθημερινά στις 22.10, η σειρά ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη «Ο πυρετός του Μουντιάλ». Τα τέσσερα πρώτα επεισόδια με παρουσιαστές τους Α. Πανούτσο και Α. Καρπετόπουλο αναφέρονται στην ιστορία του Μουντιάλ, και τα υπόλοιπα τέσσερα με τον Χρ. Σωτηρακόπουλο καταγράφουν την ιστορία της Εθνικής Ελλάδος.

Στη σειρά, που εκτός από το αμιγώς αθλητικό κομμάτι, εστιάζει και στο κοινωνικό, ιστορικό, πολιτικό και συναισθηματικό υπόβαθρο της κάθε περίπτωσης στην οποία γίνεται μνεία, μιλούν ποδοσφαιριστές, προπονητές αλλά και καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί. Για την ιστορία του Μουντιάλ και τις συμμετοχές της Εθνικής μας στη διοργάνωση μιλούν οι Ηλ. Ρωσσίδης, Κ. Νεστορίδης, Κ. Πολυχρονίου, Αρ. Καμάρας, Μ. Δομάζος, Τ. Οικονομόπουλος, Κ. Ελευθεράκης, Τ. Νικολούδης, Ανθ. Καψής, Σ. Κωφίδης, Β. Χατζηπαναγής, Ν. Γκουερίνο, Γ. Κούδας, Ν. Σαργκάνης, Χ. Ρ. Ρότσα, Στρ. Αποστολάκης, Χρ. Αρχοντίδης, Στ. Γιαννακόπουλος, Κ. Κατσουράνης, Αγγ. Χαριστέας, Μ. Καψής, Δ. Σαλπιγγίδης και οι αθλητικογράφοι Α. Μπόμης, Ν. Κατσαρός, Αλ. Σπυρόπουλος, Γ. Λυκουρόπουλος και Κ. Βερνίκος. Επίσης, τις απόψεις τους καταθέτουν ο καθηγητής Χ. Φλάισερ, ο ζωγράφος Τ. Παυλόπουλος, ο συγγραφέας Θ. Χειμωνάς, ο ποιητής Σ. Κακίσης, ο συγγραφέας Κ. Καμάρας, ο ποδοσφαιρικός ατζέντης Σ. Μπουρσελιάν, ο δρ Φιλοσοφίας Π. Δάφνος, ο σκηνοθέτης Φ. Λαμπρινός, ο συγγραφέας Ν. Κατσώχης και ο συνταξιούχος Κ. Δάφνος.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα και κάθε μέρα στις 10.00 και μέχρι τις 27/6, η σειρά εκπομπών «Ολοι σε έναν ρυθμό», καταγράφει την ιστορία της διοργάνωσης, με σπάνιο υλικό από όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα, από το πρώτο Μουντιάλ του 1930 μέχρι και το πιο πρόσφατο της Ν. Αφρικής. Θα παρουσιαστούν ο τελικός του 1966 μεταξύ Αγγλίας και Δ. Γερμανίας και του 1970 ανάμεσα σε Βραζιλία και Ιταλία, καθώς και ο ημιτελικός του 1974 με την Ολλανδία και τη Βραζιλία και ο προημιτελικός του 1986 με την Αργεντινή και την Αγγλία. Παρουσιάζουν οι Ι. Νικολάου, Β. Μπακόπουλος, Γ. Αναγνωστόπουλος και Χρ. Σαράντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή