Eλληνογαλλική συμμαχία για τις νέες ταυτότητες

Eλληνογαλλική συμμαχία για τις νέες ταυτότητες

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεχνοφοβικοί, εσχατολόγοι και συνωμοσιολόγοι, σταματήστε την ανάγνωση εδώ. Εμείς οι υπόλοιποι, που θεωρούμε την πρόοδο και την υιοθέτηση εξελιγμένων διαδικασιών απαραίτητα στοιχεία για να νικηθεί το «τέρας» της ελληνικής γραφειοκρατίας, και κατ’ επέκταση την έκδοση των νέων ταυτοτήτων ως το πιο κρίσιμο βήμα για τη μετάβαση στη νέα εποχή, έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα να μάθουμε. 

Για τις ίδιες τις ταυτότητες, αρχικά. Θα έχουν τη μορφή πιστωτικής κάρτας, θα διαθέτουν ηλεκτρονικό κύκλωμα (τσιπ), έγχρωμη φωτογραφία του κατόχου και θα ενσωματώνουν την ηλεκτρονική υπογραφή του. Θα υποστηρίζουν το πανευρωπαϊκό πρότυπο eIDAS που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, στην πράξη, δεν θα είναι μόνο τα έγγραφα ταυτοποίησής καθενός από εμάς, αλλά και τα «κλειδιά» των συναλλαγών μας από απόσταση με το ελληνικό Δημόσιο (και όχι μόνο).

Eλληνογαλλική συμμαχία για τις νέες ταυτότητες-1

Εάν αυτά λίγο – πολύ τα γνωρίζετε, διαβάστε και αυτό: μία εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στον κλειστό διαγωνισμό για το τεράστιο αυτό έργο, το οποίο στην επόμενη 15ετία έχει προϋπολογισμό τα 515 εκατ. ευρώ, είναι η AUSTRIACARD της AUSTRIACARD HOLDINGS, ομίλου στον οποίο ανήκει και η INFORM LYKOS. Η AUSTRIACARD διαθέτει τεράστια εμπειρία σε έργα κυβερνητικών εγγράφων, όπου τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνάψει συνεργασίες με 12 χώρες.

Αν και η πρόσκληση συμμετοχής στο διαγωνισμό αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση της υψηλής τεχνογνωσίας της εταιρείας, το κολοσσιαίο έργο της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων απαιτεί συνέργειες (εξ’ ου και όλοι οι συμμετέχοντες όμιλοι λαμβάνουν μέρος με συνεργασίες). Η επιλογή εταίρου στην περίπτωση της AUSTRIACARD έχει ειδικό βάρος, ως κίνηση ουσιαστική. Δεν είναι άλλος από το Εθνικό Τυπογραφείο της Γαλλίας, το περίφημο Imprimerie Νationale με ιστορία 500 ετών, που έχει περάσει στη νέα ψηφιακή εποχή με την επωνυμία ΙΝ Groupe ανήκοντας πάντα στο γαλλικό κράτος. Ειδίκευσή του αποτελεί η έκδοση διαβατηρίων, ενώ μερικοί αριθμοί είναι ενδεικτικοί του μεγέθους και των δυνατοτήτων του: παραγωγικό δυναμικό 400 εκατομμυρίων μικροτσίπ ετησίως, 28 συνεργαζόμενες κυβερνήσεις κρατών, διάθεση τεχνολογικών εφαρμογών σε συνολικά 77 χώρες, 35 βιομετρικά διαβατήρια παγκοσμίως, και πάει λέγοντας…

Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία λοιπόν, και στο μεγάλο στοίχημα της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων. Μένουμε συντονισμένοι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή