Νέο sell-off στη Wall Street – Σε καθίζηση οι τεχνολογικές μετοχές

Νέο sell-off στη Wall Street – Σε καθίζηση οι τεχνολογικές μετοχές

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο sell-off καταγράφει -για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση- ο τεχνολογικός κλάδος στη Wall Street, ο οποίος μέχρι πριν από λίγες ημέρες εντυπωσίαζε με τις επιδόσεις του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Dow Jones (27.771 μονάδες) υποχωρεί κατά 1,87% χάνοντας πάνω από 500 μονάδες, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 (3.369 μονάδες) υποχωρεί κατά 2,44%.

Από την πλευρά του, ο δείκτης Nasdaq (11.027 μονάδες) σημειώνει πτώση 422 μονάδων ή 3,70%, ενώ συνυπολογίζοντας και τις χθεσινές απώλειες, η σωρευτική ζημιά αγγίζει το 10%.

Στο ταμπλό, αρνητική εντύπωση προκαλούν οι μετοχές της Apple και της Amazon, οι οποίες χάνουν το 8% και το 7,4% της αξίας τους. Ακολουθούν οι μετοχές της Netflix με πτώση 7%, της Facebook με πτώση 6,6%, καθώς και των Alphabet και Microsoft με απώλειες 5%.

Όπως είναι φυσικό, η καθίζηση του τεχνολογικού κλάδου συμπαρασέρνει καθοδικά το σύνολο των αμερικανικών μετοχών. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος ο κλάδος της τεχνολογίας αποτελούσε την αιχμή του δόρατος της Wall Street, έχοντας καταγράψει άλμα σχεδόν 70% από τις 23 Μαρτίου του 2020.

Από την αρχή του έτος, πάντως, το τεχνολογικό ράλι ξεπερνάει το 30%. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η «κούρσα» των τεχνολογικών εταιρειών «έπρεπε» κάποια στιγμή να τελειώσει, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα «φούσκα» και να επέλθει η αναγκαία διόρθωση. Κι αυτή η στιγμή φαίνεται πως έχει έρθει. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή πτώση επέρχεται παρά τα θετικά στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για την αμερικανική αγορά εργασίας, τα οποία έδειξαν πτώση της ανεργίας στο 8,4% και αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 1,4 εκατομμύριο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή