ΑΓΟΡΕΣ

Νέο sell-off στη Wall Street – Σε καθίζηση οι τεχνολογικές μετοχές

neo-sell-off-sti-wall-street-amp-8211-se-kathizisi-oi-technologikes-metoches-561066742

Νέο sell-off καταγράφει -για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση- ο τεχνολογικός κλάδος στη Wall Street, ο οποίος μέχρι πριν από λίγες ημέρες εντυπωσίαζε με τις επιδόσεις του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Dow Jones (27.771 μονάδες) υποχωρεί κατά 1,87% χάνοντας πάνω από 500 μονάδες, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 (3.369 μονάδες) υποχωρεί κατά 2,44%.

Από την πλευρά του, ο δείκτης Nasdaq (11.027 μονάδες) σημειώνει πτώση 422 μονάδων ή 3,70%, ενώ συνυπολογίζοντας και τις χθεσινές απώλειες, η σωρευτική ζημιά αγγίζει το 10%.

Στο ταμπλό, αρνητική εντύπωση προκαλούν οι μετοχές της Apple και της Amazon, οι οποίες χάνουν το 8% και το 7,4% της αξίας τους. Ακολουθούν οι μετοχές της Netflix με πτώση 7%, της Facebook με πτώση 6,6%, καθώς και των Alphabet και Microsoft με απώλειες 5%.

Όπως είναι φυσικό, η καθίζηση του τεχνολογικού κλάδου συμπαρασέρνει καθοδικά το σύνολο των αμερικανικών μετοχών. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος ο κλάδος της τεχνολογίας αποτελούσε την αιχμή του δόρατος της Wall Street, έχοντας καταγράψει άλμα σχεδόν 70% από τις 23 Μαρτίου του 2020.

Από την αρχή του έτος, πάντως, το τεχνολογικό ράλι ξεπερνάει το 30%. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η «κούρσα» των τεχνολογικών εταιρειών «έπρεπε» κάποια στιγμή να τελειώσει, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα «φούσκα» και να επέλθει η αναγκαία διόρθωση. Κι αυτή η στιγμή φαίνεται πως έχει έρθει. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή πτώση επέρχεται παρά τα θετικά στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για την αμερικανική αγορά εργασίας, τα οποία έδειξαν πτώση της ανεργίας στο 8,4% και αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 1,4 εκατομμύριο.