ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μπέζος, Μασκ, Ζούκερμπεργκ και Γκέιτς έχασαν… 25 δισ. δολάρια

Wall Street: Μπέζος, Μασκ, Ζούκερμπεργκ και Γκέιτς έχασαν… 25 δισ. δολάρια

Συνολικά 25 δισεκατομμύρια δολάρια έχασαν μέσα σε λίγες ώρες οι τέσσερις «μεγιστάνες» του αμερικανικού τεχνολογικού τομέα: Τζεφ Μπέζος, Έλον Μασκ, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Μπιλ Γκέιτς.

Κι αυτό, διότι ο τεχνολογικός τομέας της Wall Street υποχώρησε κατά 5,8% την Πέμπτη, σε μία προσπάθεια διόρθωσης της αγοράς, μετά το ράλι των τελευταίων εβδομάδων.

Συγκεκριμένα:

– Η Amazon υποχώρησε κατά 4,64%, με τον Τζεφ Μπέζος να χάνει 9 δισεκατομμύρια δολάρια

– Η Tesla υποχώρησε κατά 9,02%, με τον Έλον Μασκ να χάνει 9 δισεκατομμύρια δολάρια

– Η Facebook υποχώρησε κατά 3,76%, με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να χάνει 4 δισεκατομμύρια δολάρια

– Η Microsoft υποχώρησε κατά 6,19%, με τον Μπιλ Γκέιτς να χάνει 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

To ξέφρενο ράλι και η… διόρθωση

Kαθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων και μηνών, οι παραπάνω εταιρείες παρουσίασαν σημαντικά κέρδη, με τους μετόχους να αποκομίζουν τεράστια οικονομικά οφέλη και να αυξάνουν τις περιουσίες τους.

Είναι ενδεικτικό ότι από τον Φεβρουάριο έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο δείκτης Nasdaq παρουσίασε κέρδη της τάξης του 61%, ενώ ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 42%, φθάνοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η «κούρσα» των τεχνολογικών εταιρειών «έπρεπε» κάποια στιγμή να τελειώσει, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα «φούσκα» και να επέλθει η αναγκαία διόρθωση.

Κι αυτή η στιγμή φαίνεται πως έχει έρθει. Σήμερα, άλλωστε, οι απώλειες των παραπάνω εταιρειών συνεχίζεται με εξίσου έντονο ρυθμό:

– Amazon -4,16%

– Tesla -4,49%

– Facebook -4,49%

– Microsoft -3,67%