Σε επίπεδα ρεκόρ οι τιμές των ακινήτων στο Ην. Βασίλειο

Σε επίπεδα ρεκόρ οι τιμές των ακινήτων στο Ην. Βασίλειο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2016 σημείωσαν οι τιμές των ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 5,2% σε ετήσια βάση.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης ακινήτων Halifax, ο οποίος υπολογίζεται από την εταιρεία αναλύσεων HIS Markit, κατέγραψε την υψηλότερη ετήσια αύξηση των τελευταίων τεσσάρων ετών, σε μία ένδειξη ενίσχυσης της αγοράς ακινήτων.

Την ίδια ώρα, η μέση τιμή των ακινήτων αυξήθηκε στις 245.747 λίρες, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και καταγράφοντας άνοδο κατά 1,6% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο CNBC, η εκτίναξη στις τιμές ακινήτων οφείλεται στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η χαλάρωση του «lockdown», συγκεκριμένα, φέρεται να ενίσχυσε τη ζήτηση ανάμεσα στους αγοραστές, οι οποίοι στράφηκαν μαζικά προς την αγορά μεγαλύτερης έκτασης ακινήτων. Περαιτέρω ώθηση στην αγορά του real estate παρείχε και η προσωρινή αναβολή της καταβολής του φόρου ακινήτων, γνωστού και ως «stamp duty».

Πάντως, οι αναλυτές θεωρούν αβέβαιη τη διατήρηση των τιμών σε τόσο υψηλά επίπεδα, παρά τις ευοίωνες βραχυπρόθεσμες προοπτικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή