ΑΓΟΡΕΣ

Επιτέλους… άνοδος για τη Wall Street – Κέρδη 350 μονάδων στον Dow Jones

epiteloys-anodos-gia-ti-wall-street-kerdi-350-monadon-ston-dow-jones-561072295

Επιτέλους… άνοδος για τη Wall Street, με τους αμερικανικούς δείκτες να κινούνται σε θετικό έδαφος, ανακτώντας ένα μέρος των διευρυμένων απωλειών των τελευταίων ημερών. Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά το εναρκτήριο καμπανάκι, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 350 μονάδες (1,26%) στις 27.846 μονάδες, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο S&5 500 καταγράφει άνοδο κατά 1,42% στις 3.379 μονάδες.

Από την πλευρά του, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο των πιέσεων –λόγω και της αναμενόμενης διόρθωσης- σημειώνει κέρδη κατά 1,75% ή κατά 190 μονάδες, διαμορφωμένος στις 11.044 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla, η οποία την Τρίτη κατακρημνίστηκε κατά 21%, αυξάνεται σήμερα κατά 6,5%, ενώ η Apple, η οποία χθες έχασε το 6% της αξίας της, βρίσκεται στο +3,1%. Την ίδια ώρα, οι Microsoft, Amazon, Alphabet και Facebook εμφανίζουν θετικά πρόσημα, παρότι τις τελευταίες τρεις ημέρες έχασαν συνολικά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια (σ.σ. σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης).

Η σημερινή αντίδραση επέρχεται μία ημέρα, μετά την ανακοίνωση της AstraZeneca για τη διακοπή των δοκιμών του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού, ως απόρροια της εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων σ’ έναν από τους εθελοντές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, η χθεσινή ημέρα αποδείχθηκε η χειρότερη δυνατή για τον τεχνολογικό τομέα, οι μετοχές του οποίου εμφάνισαν τις υψηλότερες απώλειες από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Έτσι, ο Nasdaq κατάφερε να χάσει σωρευτικά πάνω από 10%, εισερχόμενος σε τροχιά διόρθωσης.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το sell-off στον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος συμπαρέσυρε και τους υπόλοιπους κλάδους, οφείλεται στη «διόρθωση» των αγορών, καθώς τους προηγούμενες μήνες οι τεχνολογικές εταιρείες είχαν παρουσιάσει διψήφια άνοδο, αγνοώντας πλήρως τις δυσμενείς συνθήκες που είχαν καλλιεργηθεί λόγω του κορωνοϊού.

Οι επενδυτές, μάλιστα, υπενθυμίζουν ότι η αποτίμηση των τεχνολογικών εταιρειών είχε φθάσει σε μη βιώσιμα επίπεδα και ότι η «διόρθωση» ήταν θέμα χρόνου. Άλλωστε, από τον Μάρτιο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο δείκτης Nasdaq είχε καταγράψει άλμα άνω του 70%.