Σήμα από την ΕΚΤ για τόνωση της χρηματοδότησης προς τις ΜμΕ

Σήμα από την ΕΚΤ για τόνωση της χρηματοδότησης προς τις ΜμΕ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κενό χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) έκανε λόγο ο Φάμπιο Πανέττα, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο οποίος μίλησε σε συνέδριο του «Economist», στην Αθήνα.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι το κενό χρηματοδότησης των ΜμΕ παραμένει στο επίκεντρο, καθώς δεν αποκαθίσταται από τα αυξημένα δάνεια και τα μειωμένα επιτόκιο. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι η διασφάλιση των πιστώσεων θεωρείται σημαντική για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, δεν παρέλειψε να καταστήσει αναγκαία την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, προκειμένου να στηριχθεί η διαδικασία μείωσης των «κόκκινων δανείων» και να εξασφαλιστεί επαρκής προσφορά πιστώσεων.

Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις, όπως εξήγησε, οι οποίες αφορούν τη βελτίωση του πλαισίου ηλεκτρονικών δημοπρασιών, την αναθεώρηση του πλαισίου αφερεγγυότητας, τη μείωση των δικαστικών υποθέσεων αφερεγγυότητας φυσικών προσώπων και την εκκαθάριση των κρατικών εγγυήσεων για τα τραπεζικά δάνεια που έχουν καταπέσει.

Ρέγκλινγκ: Δημοσιονομική σύνεση στην Ελλάδα

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, έστειλε μήνυμα για περισσότερες ιδιωτικές αλλά και δημόσιες επενδύσεις, με στόχο την στήριξη της ανάκαμψης. Στο μέτωπο των δημοσιονομικών, παράλληλα, διαμήνυσε ότι παρά τις υποστηρικτικές πολιτικές για τη διαχείριση της ύφεσης, υπάρχει ανάγκη δημοσιονομικής σύνεσης στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή