ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Διπλή δόση τον Οκτώβριο χωρίς προσαυξήσεις

enfia-dipli-dosi-ton-oktovrio-choris-prosayxiseis-561087745

Σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες είτε να καταβάλουν την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, είτε να καταβάλουν τις πρώτες δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, χωρίς καμία επιπλέον προσαύξηση, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Με ανακοίνωσή του, το ΥΠΟΙΚ ενημερώνει πως τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσουν να αναρτώνται από τις 25 Σεπτεμβρίου, αργά το απόγευμα, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στο σύστημα εκκαθάρισης του φόρου που οφείλονται στην πρόσφατη ρύθμιση, με την οποία απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι κάτοικοι των μικρών ακριτικών νησιών.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε προαναγγείλει πως εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που δεν προλαβαίνουν να πληρώσουν τη δόση του Σεπτεμβρίου, να πληρώσουν τον Οκτώβριο δύο δόσεις μαζί, χωρίς κάποια επιβάρυνση.

Σημείωσε δε -μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ- πως τα χρηματικά ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες για τον ΕΝΦΙΑ είναι ουσιαστικά τα ίδια με πέρσι, καθώς δεν υπάρχει κάποια μεταβολή.

Ερωτηθείς αν αντέχει ελληνική οικονομία ένα δεύτερο lockdown, ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι «η ελληνική οικονομία αντέχει».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αυτή τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 37,7 δισ. ευρώ.

Ως προς την ύφεση, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι βάσει των σημερινών δεδομένων θα κυμανθεί περίπου στο 8%, ωστόσο διευκρίνισε ότι υπάρχει αβεβαιότητα και ενδέχεται σε 15 ημέρες να υπάρχει διαφορετική εκτίμηση.

Διαβάστε επίσης:

Παράταση 3ου γύρου επιστρεπτέας προκαταβολής

Μέσα σε ένα 24ωρο πρέπει να δηλωθούν οι τηλεργαζόμενοι