ΓΠΚΒ: Νέα επιστολή στον ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις

ΓΠΚΒ: Νέα επιστολή στον ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων και στο γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ δεν έχει αποστείλει τα σχετικά στοιχεία επανέρχεται το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Πηγές του ΓΠΚΒ αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα το Γραφείο δεν είχε λάβει τα στοιχεία των εκκρεμών συντάξεων από τον ΕΦΚΑ. Για το λόγο αυτό, απέστειλε νέα επιστολή προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ με κοινοποίηση στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, όπου υπενθυμίζει τη δέσμευση του ΕΦΚΑ (με σχετική επιστολή που είχε σταλεί στις 15 Σεπτεμβρίου) να στείλει τα σχετικά στοιχεία μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Στην έκθεση δευτέρου τριμήνου του ΓΚΠΒ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στα μέσα Σεπτεμβρίου, δεν υπήρχαν τα στοιχεία εκκρεμών συντάξεων από τον ΕΦΚΑ για το δεύτερο τρίμηνο, ούτε για τις κύριες ούτε για τις επικουρικές. Υπάρχουν στοιχεία μόνο για τις ληξιπρόθεσμες. Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία του Μαρτίου 2020, υπήρχαν 160.959 εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις. Οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις κύριων συντάξεων ανέρχονταν στις 117.876 στο τέλος Ιουνίου, από 105.850 τέλος Μαρτίου. Η εκτιμώμενη δαπάνη εκκρεμών συντάξεων ανερχόταν στα 488 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου. Παρά τα επανειλημμένα αιτηματα του ΓΠΚΒ προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και στην συνέχεια τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, δεν δόθηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία όπως διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιουνίου 2020, ούτε και καμία εξήγηση για αυτό. Ο ΕΦΚΑ απέδωσε σε τεχνικά προβλήματα το γεγονός ότι δεν παρείχε στο ΓΠΚΒ στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις, έχοντας δεσμευθεί για την αποκατάσταση της ροής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή