Τράπεζα Πειραιώς: «Δεν σχεδιάζουμε άμεσα ΑΜΚ» – Τι προηγήθηκε

Τράπεζα Πειραιώς: «Δεν σχεδιάζουμε άμεσα ΑΜΚ» – Τι προηγήθηκε

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις πληροφορίες ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) δεν συναίνεσε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) 800 εκατ. ευρώ από τους μετόχους της, γεγονός το οποίο προκάλεσε σημαντική πτώση της μετοχής της, η Τράπεζα Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα σε ΑΜΚ.

«Σε απάντηση ερωτημάτων από επενδυτές, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα ότι, παρά το γεγονός πως αξιολογεί σε διαρκή βάση διάφορες επιλογές για την επιτάχυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού της, δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις μέτοχοι της τράπεζας – ο Τζον Πόλσον, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης και το fund Bienville- είχαν εισηγηθεί ΑΜΚ ύψους 800 εκατ. ευρώ, την οποία φέρεται να απέρριψε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ως αποτέλεσμα μεσολάβησε τεράστια πτώση της μετοχής της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία έκλεισε κοντά στο -25%.

Σημειωτέον, οι τρεις παραπάνω μέτοχοι ελέγχουν το 20% των συνολικών μετοχών, ενώ ακόμη 26,5% τελεί υπό τον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στόχος της πρότασης για ΑΜΚ ήταν η αύξηση του ποσοστού των μετοχών που διακρατούν οι τρεις μέτοχοι μέσω της μετατροπής των CoCos (σ.σ. μετατρέψιμα ομόλογα ) του ΤΧΣ σε μετοχές και της μη συμμετοχής των παλαιών μετόχων στη νέα ΑΜΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή