IDC: Κερδισμένοι και χαμένοι στην αγορά των έξυπνων κινητών

IDC: Κερδισμένοι και χαμένοι στην αγορά των έξυπνων κινητών

Η Samsung επέστρεψε στην κορυφή υποσκελίζοντας την Huawei. Για πρώτη φορά η Apple έμεινε στην τέταρτη θέση, αφού την ξεπέρασε η Xiaomi.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κορεατική Samsung επέστρεψε στην κορυφή της αγοράς έξυπνων κινητών, υποσκελίζοντας την κινεζική Huawei Technologies, σε μία ένδειξη ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ να θέσουν εμπόδια στην αλυσίδα εφοδιασμού της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ίσως να έχουν αρχίσει να την πιέζουν. Για πρώτη φορά έμεινε στην τέταρτη θέση η αμερικανική Apple. 

Σύμφωνα με την έρευνα της IDC οι πωλήσεις έξυπνων κινητών της Huawei κατέγραψαν πτώση 15% στην Κίνα και 22% παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Πρόκειται για πτώση- ρεκόρ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η IDC. O κινεζικός κολοσσός πούλησε συγκεκριμένα 51,9 εκατομμύρια συσκευές έξυπνων κινητών και εξασφάλισε μερίδιο αγοράς 14,7%. Η Samsung από την άλλη είδε τις δικές της πωλήσεις να αυξάνονται κατά 2,9% στα 80,4 εκατ. συσκευές και το μερίδιο αγοράς της να σκαρφαλώνει στο 22,7%. 

Την τρίτη θέση κατέλαβε η κινεζική Xiaomi με τις πωλήσεις της να κάνουν άλμα 42% στα 46,5 εκατ. συσκευές και το μερίδιό της να ενισχύεται στο 13,1%, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά αυτό της Apple. Ήταν αναμφίβολα μαζί με την Samsung ο μεγάλος κερδισμένος της αγοράς το τρίτο τρίμηνο. Στο ίδιο διάστημα η Apple πούλησε 41,6 εκατομμύρια iPhones- πτώση 10,6% σε σχέση με πέρυσι. Το μερίδιό της υποχώρησε στο 11,8%.  

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Vivo με αύξηση των πωλήσεών της κατά 4,2% στα 31,5 εκατ. συσκευές και μερίδιο αγοράς 8,9%. 

Συνολικά το τρίτο τρίμηνο πουλήθηκαν 353,6 εκατ. έξυπνα κινητά παγκοσμίως, με τον αριθμό να είναι μειωμένος μόλις κατά 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Αρχικά αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη πτώση λόγω της πανδημίας, ωστόσο η χαλάρωση των μέτρων σε μεγάλες ανεπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι απώλειες. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή