Ευρείες απώλειες για την Alibaba μετά το μπλόκο στην Ant Group

Ευρείες απώλειες για την Alibaba μετά το μπλόκο στην Ant Group

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρείες απώλειες καταγράφει η μετοχή της Alibaba, η οποία κατακρημνίζεται άνω του 6% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά την αναστολή της Αρχικής Δημόσιας Εγγραφής (IPO) της θυγατρικής Ant Group στα Χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ.

Η προγραμματισμένη για τις 5 Νοεμβρίου IPO αναβλήθηκε, καθώς οι χρηματιστηριακές αρχές της Κίνας έγειραν αμφισβολίες για την ευθυγράμμιση της εταιρείας με τους εποπτικούς και ρυθμιστικούς κανόνες. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ειδικότερα, οι ενστάσεις αφορούσαν τις δανειοδητικές δραστηριότητες της Ant Group, η οποία αποτελεί πρωτοπόρο στον τομέα των fintchs.

Τη Δευτέρα, άλλωστε, η κεντρική τράπεζα της Κίνας εξέδωσε έναν νέο προσχέδιο για τους κανόνες λειτουργίας των διαδικτυακών πιστωτικών οργανισμών, κάτι το οποίο επηρεάζει άμεσα και την κινεζική θυγατρική.

Στον απόηχο όλων των παραπάνω, η μετοχή της Alibaba στη Wall Street, η οποία ελέγχει το 33% των μετοχών της Ant Group, υποχωρεί κατά 6,85% και διαμορφώνεται στα 292 δολάρια. 

Μάλιστα, εφόσον οι απώλειες διατηρηθούν στα συγκεκριμένα επίπεδα έως το κλείσιμο της αγοράς, τότε θα πρόκειται για τη χειρότερη συνεδρίαση της Alibaba από τις 16 Μαρτίου του 2020. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κινεζικός γίγαντας του κλάδου των fintechs επρόκειτο να κάνει διπλή δημόσια εγγραφή στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης, εκδίδοντας 1,67 δισεκατομμύρια νέες μετοχές σε κάθε αγορά. 

Μάλιστα, είχε κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 34,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με τις μετοχές στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να τιμολογούνται στα 80 δολάρια και στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης στα 68,8 γουάν.  

Η διπλή IPO του κινεζικού κολοσσού, εφοσον τελικά πραγματοποιηθεί, θα θεωρείται η μεγαλύτερη σ’ όλο τον κόσμο, υπερσκελίζοντας το ρεκόρ της Saudi Aramco (29 δισεκατομμύρια δολάρια).

Υπενθυμίζεται ότι η Ant Group, η οποία προηγουμένως ήταν γνωστή ως Ant Financial και Alipay, εντάσσεται στον κινεζικό όμιλο της Alibaba, ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Τζακ Μα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή