Γαλλία: Σε υψηλό διετίας η ανεργία το τρίτο τρίμηνο

Γαλλία: Σε υψηλό διετίας η ανεργία το τρίτο τρίμηνο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας διετίας ανήλθε η ανεργία στη Γαλλία το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες της πανδημίας. Ειδικότερα, το ποσοστό της ανεργίας σκαρφάλωσε στο 9%, από 7,1% το δεύτερο τρίμηνο.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας (INSEE) είχε προειδοποιήσει πως τα στοιχεία της ανεργίας για τα δύο πρώτα τρίμηνα τους έτους ήταν πιθανώς στρεβλά λόγω του lockdown της άνοιξης, το οποίο περιόρισε τον αριθμό όσων είχαν καταγραφεί ως άνεργοι, δεδομένου ότι ήταν αδύνατη η αναζήτηση εργασίας.

Τα νέα στοιχεία θέτουν εν αμφιβόλω τον σχεδιασμό του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για μείωση της ανεργίας στο 7% μέχρι το τέλος της θητείας του το 2022. Το ποσοστό της ανεργίας ήταν 9,5% όταν ανέλαβε την εξουσία το 2017.

Εν μέσω του δεύτερου lockdown που διανύει η χώρα η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες πως η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να μειωθεί κατά 12% σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή