Επέκταση των μέτρων στήριξης και το 2021

Επέκταση των μέτρων στήριξης και το 2021

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επέκταση ορισμένων από τα μέτρα στήριξης και το 2021 προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ παραδέχθηκε ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη σε σύγκριση με τις έως τώρα προβλέψεις.

Μετά τον 4ο και 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής -μέσων των οποίων θα δοθούν 1,6 δισ. ευρώ- η επέκταση του συγκεκριμένου μέτρου αποτελεί μια από τις παρεμβάσεις που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται και την επόμενη χρονιά, διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας. «Έχουμε χρήματα να παρεμβαίνουμε ανάλογα με τη διάρκεια και τη δυναμική της κρίσης», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος, ενώ διευκρίνισε ότι η ΚΥΑ για τον 4ο κύκλο της επιστρεπτέας θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες, με επιδίωξη η εκταμίευση των πόρων να γίνει το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται περίπου στα 37 δισ. ευρώ, ενώ έως το τέλος του μήνα θα προστεθούν τα περίπου 1,35 δισ. ευρώ (σε σύνολο 2,7 δισ. ευρώ) από το πρόγραμμα SURE. 

Ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να κάνει συγκεκριμένη πρόβλεψη για το ύψος της ύφεσης, τόνισε όμως ότι στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2021, το οποίο θα κατατεθεί γύρω στις 20 του μηνός, θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων η επέκταση μέτρων στήριξης και για το επόμενο έτος και αναθεωρημένες προβλέψεις για την πορεία της ύφεσης. Παραδέχθηκε όμως ότι θα είναι βαθύτερη σε σύγκριση με την πρόβλεψη 8,2%, ενώ για το 2021 αναμένεται ισχυρή ανάκαμψη.  
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας μετά το τέλος του έτους, ο Χρήστος Σταϊκούρας αν και απάντησε ότι δεν έχει αυτή τη στιγμή να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, συμπλήρωσε ότι είναι κάτι που μελετάται με το οικονομικό επιτελείο.

Τέλος, για τις επιταγές ανέφερε ότι αποτελούν ένα υπαρκτό πρόβλημα και ότι μελετάται από το οικονομικό επιτελείο. «Μέσα στις επόμενες ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να τοποθετητούμε και γι’ αυτό», υπογράμμισε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή