Παραιτήθηκε ο Κων. Μητρόπουλος από την Attica Bank

Παραιτήθηκε ο Κων. Μητρόπουλος από την Attica Bank

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κωνσταντίνος Μακέδος –από την πλευρά του ΤΣΜΕΔΕ– ορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank μετά την παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, ο οποίος αποχώρησε από την τράπεζα ύστερα από ενάμιση χρόνο στη θέση του προέδρου. 

Αν και στην επιστολή παραίτησης ο κ. Μητρόπουλος δεν αναφέρεται στους λόγους της αποχώρησής του, πληροφορίες κάνουν λόγο για διάσταση απόψεων με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Θεόδωρο Πανταλάκη, που οδήγησε σε «δυσαρμονία» τη διοικητική ομάδα της Attica Bank. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διάσταση απόψεων είχε επίκεντρο την προοπτική ιδιωτικοποίησης της τράπεζας, με την πλευρά του κ. Μητρόπουλου να τάσσεται υπέρ της επιτάχυνσης της διαδικασίας, άποψη που δεν έβρισκε σύμφωνο τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας κ. Πανταλάκη, ο οποίος θεωρεί ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες. Η διάσταση απόψεων σύμφωνα με την πλευρά του κ. Πανταλάκη συνοδεύθηκε με παρεμβάσεις του προέδρου στη διοίκηση της τράπεζας και κορυφώθηκε με την κίνηση για σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου από τον κ. Μητρόπουλο τη Δευτέρα.  Η σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου από τον μέχρι χθες πρόεδρο της Attica Bank με παράλληλη πρόσκληση των συμβούλων προκλήθηκε με αντικείμενο την πορεία ιδιωτικοποίησης της τράπεζας και την τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων και αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για τη ρήξη των δύο πλευρών, οδηγώντας στην παραίτηση του τελευταίου μετά την παρέμβαση των μετόχων.  Μετά την εξέλιξη αυτή, οι μέτοχοι της τράπεζας προχώρησαν σε διοικητική αναδιοργάνωση με την τοποθέτηση του κ. Μακέδου στη θέση του προέδρου, ενώ αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ορίστηκε ο κ. Κωνσταντίνος  Τσαγκαρόπουλος, υποδιοικητής του ΕΦΚΑ. 

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Ταμείο των Μηχανικών (ΤΜΕΔΕ) ελέγχει το 46,32% της τράπεζας, ο ΕΦΚΑ το 32,34%, το ΤΑΠΙΛΤΑΤ το 2,83%, ενώ σε διασπορά είναι το 18,51% του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή