Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

Τον διάδοχό του αναζητάει ο Τζο Μπάιντεν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή του να παραιτηθεί από επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ γνωστοποίησε σήμερα ο Τζέι Κλάιτον, σε μία κίνηση η οποία φέρεται να συνδέεται με την επικράτηση του Τζο Μπάιντεν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Ο Κλάιτον βρήθηκε στο τιμόνι της SEC τον Μάιο του 2017 και η θητεία του επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2021. «Το να εργαστώ δίπλα σε τόσο ταλαντάχους ανθρώπους ήταν η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου» επεσήμανε, μεταξύ άλλων , κατά την αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του.

Έως να αναλάβει τα ηνία της SEC, ο Κλάιτον εργαζόταν για τουλάχιστον 20 χρόνια στη δικηγορική εταιρεία Sullivan & Cromwell, εκπροσωπώντας κορυφαίες τράπεζες της χώρας, όπως η Goldman Sachs. 

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, αρκετές φορές αποτέλεσε στόχο κριτικής από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, οι οποίοι του καταλόγιζαν ήπια προσέγγιση απέναντι στις αγορές και τα hedge funds.

Άλλωστε, η επικράτηση του Μπάιντεν στις πρόσφατες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου φαίνεται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απόφαση πρόωρης αποχώρησής του.

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί φέρεται ήδη να εξετάζουν τα πιθανά ονόματα, τα οποία θα τον διαδεχθούν στο τιμόνι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ανάμεσα σ’ αυτά, ο Τζο Μπάιντεν έχει ξεχωρίσει τον Γκάρι Γκένσελ, οικονομικό στέλεχος επί προεδρίας Ομπάμα και τον Πρετ Μπαράρα, δικαστή της Νέας Υόρκης. 

Με πληροφορίες από Bloomberg, Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή