Και η Ρωσία στο «παιχνίδι» του e-εμπορίου

Και η Ρωσία στο «παιχνίδι» του e-εμπορίου

Προς IPO 750 εκατ. δολαρίων

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «παιχνίδι» του ηλεκτρονικού εμπορίου εισέρχεται και η Ρωσία, καθώς η Ozon αναμένεται να προβεί σε Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO), συγκεντρώνοντας περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, στόχος της εισαγωγής της ρωσικής εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι η εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης για την επέκταση στην πολλά υποσχόμενη αγορά του e-εμπορίου.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι η Ozon αναμένεται να αυξήσει τον τζίρο της κατά τουλάχιστον 40% το 2020, με τα ετήσια έσοδα να εκτιμώνται σε 2,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια. Μάλιστα, για τα επόμενα πέντε χρόνια, αναμένεται ετήσια άνοδος της τάξης του 10% – 15%.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική εταιρεία ελέγχεται κατά 40% από την Sistema και κατά ακόμη 40% από την Baring Vostok.

Παρότι προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί το ακριβές μέγεθος της IPO, οι σχετικές εξελίξεις αναμένεται να επιταχυνθούν την επόμενη εβδομάδα, υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Wall Street.

Σε κάθε περίπτωση, η Sberbank CIB έχει αποτιμήσει την αξία της Ozon από 4 έως 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το αντίστοιχο εύρος εκτίμησης από τη VTB Capital κυμαίνεται από 4,7 έως 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή