Ράλι 27% για την ελληνική αγορά «βλέπει» η Morgan Stanley

Ράλι 27% για την ελληνική αγορά «βλέπει» η Morgan Stanley

Δηλώνει «οverweight» για την Ελλάδα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Overweight» για τις ελληνικές μετοχές δηλώνει η Morgan Stanley, η οποία συγκαταλέγει την ελληνική αγορά στις κορυφαίες επιλογές της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (ΕΕΜΕΑ).

Πιο συγκεκριμένα, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η Ελλάδα θα ωφεληθεί σημαντικά από την ανάκαμψη, η οποία αναμένεται μετά τη διανομή του εμβολίου και την άρση της οικονομικής αβεβαιότητας.

Κι αυτό, χάρη στην υψηλή εξάρτηση της χώρας από τον κλάδο του τουρισμού, ο οποίος εκτιμάται ότι θα καταγράψει ισχυρή άνοδο σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Ειδική μνεία κάνει και στον τραπεζικό κλάδο, καλώντας τους επενδυτές να εμπιστευτούν τις μετοχές των Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα, για τις οποίες βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου. 

Μάλιστα, συνολικά για το ελληνικό χρηματιστήριο, το περιθώριο ανόδου εκτιμάται στο 27%.  Σ’ αυτό σημαίνοντα ρόλο, πέραν της τουριστικής ανάκαμψης, θα διαδραματίσει και το Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο η Ελλάδα αναμένεται να λάβει περίπου 32 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Βλέπουμε άνοδο 27%, η οποία θα βασιστεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και στην εξάρτηση από τον τουρισμό και τα ταξίδια, τα οποία θα “ανοίξουν” εκ νέου» σημειώνει χαρακτηριστικά η Morgan Stanley, σε σημερινή ανάλυσή της.

Μάλιστα, η επενδυτική τράπεζα διατηρεί την αισιοδοξία της για την πορεία της Ελλάδας και όσον αφορά το 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή