Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αναδρομικά των κληρονόμων

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αναδρομικά των κληρονόμων

Αφορά περίπου 172.000 περιπτώσεις

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός της ημέρας θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας για τις αιτήσεις των κληρονόμων, οι οποίοι δικαιούνται αναδρομικά.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία. 

Η πλατφόρμα αφορά περίπου 172.000 περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι δικαιούχοι συνταξιούχοι έχουν αποβιώσει και επομένως, τα αναδρομικά θα πιστωθούν στους νόμιμους κληρονόμους.

Πρόκειται για αναδρομικά, συνολικού ύψους 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ, σε συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι οποίοι λάμβαναν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι αποδεχθούν τα αναδρομικά, τα οποία αφορούν αντισυνταγματικές περικοπές του 2012 για την περίοδο Ιουλίου 2015 – Μαΐου 2016, οφείλουν να παραιτηθούν από περαιτέρω δικαστικές διεκδικήσεις. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή