Το ξέφρενο ράλι του Μασκ στη Wall Street

Το ξέφρενο ράλι του Μασκ στη Wall Street

Ράλι 490% για τη μετοχή της Tesla

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέο ιστορικό υψηλό σκαρφάλωσε σήμερα η μετοχή της Tesla στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εξέλιξη η οποία, αν μη τι άλλο, χαροποιεί ιδιαίτερα τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο, Ίλον Μασκ.

Η μετοχή της εταιρεία, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street, ενισχύθηκε κατά 3,5% και διαμορφώθηκε στα 507,76 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. 

Το αγοραστικό μπαράζ των επενδυτών αποδίδεται στην ανακοίνωση του S&P Dow Jones, σύμφωνα με την οποία η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας θα διαγραφεί από τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq και θα ενταχθεί στον δείκτη βαρόμετρο S&P 500.

Την ίδια ώρα, η Morgan Stanley έσπευσε να αναβαθμίσει τη σύσταση της μετοχής σε «buy», για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, κάτι το οποίο ενέτεινε το κύμα ενθουσιασμού για την εταιρεία του Μασκ.  

Πολύ πρόσφατα, η Tesla ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων για 5ο διαδοχικό τρίμηνο, καθώς στο γ’ τρίμηνο του 2020 ανήλθαν σε 8,77 δισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, κατά το ίδιο διάστημα, η αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 139.300 οχήματα, αριθμό ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σωρευτικά κέρδη της μετοχής, από την αρχή του 2020, ανέρχονται σε σχεδόν 490%, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρον το ράλι του τεχνολογικού τομέα, αλλά και την στροφή προς την πολλά υποσχόμενη αγορά της ηλεκτροκίνησης. 

Με πληροφορίες από CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή