Σε επενδύσεις 700 εκατ. στον Σκαραμαγκά προτίθεται να προχωρήσει η North Star

Σε επενδύσεις 700 εκατ. στον Σκαραμαγκά προτίθεται να προχωρήσει η North Star

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση 700 εκατ. στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε ορίζοντα τετραετίας υπόσχεται ο όμιλος North Star, συμφερόντων του επιχειρηματία Θεόφιλου Πριόβολου. 

Με ανακοίνωσή του την Πέμπτη, λίγες μέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας (27/11) για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στον διαγωνισμό του ειδικού διαχειριστή που έχει τοποθετήσει το Δημόσιο, σημειώνει πως αποφάσισε να εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στον διαγωνισμό διά της εταιρείας του Pyletech Shipyards (μέλος της θυγατρικής του, Pyletech Technologies).
Προσθέτει δε πως η Pyletech Technologies, με τη συνδρομή εξειδικευμένων διεθνών εταιρειών συμβούλων, έχει εκπονήσει ένα λεπτομερές επιχειρηματικό και επενδυτικό σχέδιο, το οποίο κινείται σε τέσσερις άξονες: Ο πρώτος είναι η τεχνολογική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ναυπηγείου, ώστε να είναι διεθνώς ανταγωνιστικό. 

Ο δεύτερος είναι η δημιουργία, μέσα στον χώρο του ναυπηγείου, ενός κέντρου έρευνας και τεχνολογίας, το οποίο θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της επιστήμης, θα ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες και νέα υλικά και θα ενισχύει τις ικανότητες κατασκευής και απόδοσης του ναυπηγείου.

Ο τρίτος είναι η προσθήκη νέων υποδομών σε συγγενείς τομείς που θα βελτιώσουν σημαντικά τις προοπτικές της νέας επιχείρησης και ο τέταρτος είναι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, με τη συστηματική εκπαίδευση του προσωπικού, την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και την αξιοποίηση της διεθνούς και εγχώριας εμπειρίας σε συνεργασία με ΑΕΙ και τεχνολογικά εκπαιδευτικά κέντρα.

Σε ορίζοντα τετραετίας, η συνολική επένδυση υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, αναφέρει η μητρική εταιρεία North Star. 

Τεχνολογικό κέντρο

«Το όραμα του ομίλου είναι να δημιουργήσει στον Σκαραμαγκά ένα διεθνώς ανταγωνιστικό, δυναμικό και κερδοφόρο ελληνικό ναυπηγείο και ναυτιλιακό τεχνολογικό κέντρο, το οποίο θα εξυπηρετεί τις απαιτήσεις συντήρησης και κατασκευής σκαφών υψηλής προστιθέμενης αξίας, εμπορικών και πολεμικών, θα παράγει εξαγώγιμα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εθνικής άμυνας της Ελλάδας», εξηγεί.

Πρόθεση του ομίλου είναι, όπως σημειώνει, να συμμετάσχει και στην επικείμενη διαγωνιστική διαδικασία της ΕΤΑΔ για την πώληση του ακινήτου της στον Σκαραμαγκά, το οποίο αποτελούσε τμήμα της παλαιότερης ενιαίας επιχείρησης των ναυπηγείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή