Ιταλία: Τα νέα μέτρα φέρνουν νέα ύφεση

Ιταλία: Τα νέα μέτρα φέρνουν νέα ύφεση

Προειδοποιήσεις από το βιομηχανικό λόμπι Confindustria

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον κίνδυνο ενός δεύτερου γύρου ύφεσης της ιταλικής οικονομίας προειδοποίησε σήμερα το βιομηχανικό λόμπι Confindustria, το οποίο προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά το δ’ τρίμηνο του 2020, λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού.

Παρότι οι επιπτώσεις από το νέο lockdown αναμένονται ηπιότερες σε σχέση με το α’ κύμα της πανδημίας, το βιομηχανικό λόμπι επέστησε την προσοχή, εκτιμώντας ότι τα νέα μέτρα θα επηρεάσουν την οικονομία, συμπεριλαμβανομένου και του χρηματοπιστωτικού κέντρου του Μιλάνου.

Έτσι, η ύφεση στο δ’ και τελευταίο τρίμηνο του έτους αναμένεται να είναι ήπια, σ’ αντίθεση με τις διευρυμένες απώλειες κατά το α’ και κυρίως, το β’ τρίμηνο του 2020.

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, δεσμεύτηκε για επιπλέον μέτρα στήριξης, ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, έως τα τέλη του έτους. Ανάμεσα σ’ αυτά συμπεριλαμβάνεται και πακέτο βοήθειας σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για καταστήματα και επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν από το lockdown.

Η Κομισιόν, από την πλευρά της, εκτιμάει ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας στο ιταλικό ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο -9,9% για το 2020, ενώ η οικονομία θα ανακάμψει κατά 4,1% του ΑΕΠ το επόμενο έτος. 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή