ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Click away»: Πώς θα γίνονται οι χριστουγεννιάτικες αγορές

«Click away»: Πώς θα γίνονται οι χριστουγεννιάτικες αγορές

Την άρση του lockdown περιμένουν ιδιοκτήτες καταστημάτων και καταναλωτές, ενόψει Χριστουγέννων, με τη μέθοδο του «click away» να αποτελεί το μεταβατικό στάδιο για τις αγορές των γιορτών.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, το υπουργείο Ανάπτυξης και η γ.γ. Εμπορίου προετοιμάζονται ήδη για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου ενόψει των εορτών, παρά τη επικείμενη -σύμφωνα με τις ανακοινώσεις κυβερνητικών στελεχών- παράταση του lockdown.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε ότι η μέθοδος του «click away» είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς, κυρίως στη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Το «click away» είναι η παραγγελία των προϊόντων ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, η προπληρωμή τους και τέλος η παραλαβή από το κατάστημα σε διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο και σε προκαθορισμένη ώρα.

Ο γ.γ. Εμπορίου τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό αποφορτίζονται οι μεταφορές, ενώ αποφεύγεται ο συνωστισμός, καθώς η έρευνα αγοράς δεν θα γίνεται εντός του καταστήματος, αλλά από το e-shop.