Γιάννης Στουρνάρας στο «MR»: Ανάπτυξη 4,2% με ανοιχτή αγορά τον Ιανουάριο

Γιάννης Στουρνάρας στο «MR»: Ανάπτυξη 4,2% με ανοιχτή αγορά τον Ιανουάριο

Είμαστε πια στην τελική ευθεία - Ακόμη εφικτές οι μειώσεις φόρων -  Ήταν πιο σοβαρή η κρίση το 2015 - Φτηνότερα δάνεια με λιγότερα NPLs μέσω bad bank

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να πετύχει η Ελλάδα ανάπτυξη στην περιοχή του 4% το ερχόμενο έτος, θα πρέπει να ανοίξει την αγορά τον Ιανουάριο και να μην την ξανακλείσει. Την παραδοχή αυτή διατυπώνει στο «Money Review» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί επιτυχώς μέχρι τα μέσα του 2021.

Ο κ. Στουρνάρας δεν έδειξε να ανησυχεί για την προοπτική του τουρισμού τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας αντιθέτως ότι έχει τη δυνατότητα να αυξηθεί κι άλλο ως ποσοστό του ΑΕΠ. Ο ίδιος καθησύχασε ως προς τον δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων στήριξης λόγω της πανδημίας, υπό έναν όρο: «τα μέτρα αυτά να αποσυρθούν όταν θα αρχίσει η ανάπτυξη».

Παρακολουθήστε το βίντεο της συνέντευξης στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή