Τι αλλάζει στις προσλήψεις στο Δημόσιο

Τι αλλάζει στις προσλήψεις στο Δημόσιο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ, κατοχυρώνουμε την αξιοκρατία στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, δίνοντας κίνητρο στα νέα παιδιά, που έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια στο εξωτερικό, να επιστρέψουν και να εργαστούν στην πατρίδα μας, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι «φροντίζουμε την ίδια ώρα που δίνουμε τη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, να ετοιμάσουμε τη χώρα και το Κράτος για την επόμενη ημέρα. Με το νόμο, ο οποίος αύριο ξεκινάει να συζητείται στις Επιτροπές της Βουλής και θα ψηφιστεί στις αρχές του 2021, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την αξιοκρατία στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, ενισχύοντας περαιτέρω και αναβαθμίζοντας το ρόλο του ΑΣΕΠ. Τώρα, κατοχυρώνουμε κάτι, το οποίο αποτελεί ελπίδα για όλους τους ανθρώπους, αλλά ιδίως για τη νέα γενιά, για τα νέα παιδιά που έφυγαν από την πατρίδα, γιατί πίστευαν ότι εδώ δεν μπορεί να υπάρξει αξιοκρατία».

Παράλληλα, επισήμανε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση στο ελληνικό Δημόσιο, προσθέτοντας πως γι’ αυτό το σκοπό, θα πραγματοποιείται πανελλήνιος, γραπτός διαγωνισμός γνώσεων και δεξιοτήτων, για την πλήρωση των θέσεων που θα αφορούν στις προγραμματισμένες προσλήψεις.

«Για να έρχονται στο Δημόσιο μόνο οι άνθρωποι που το αξίζουν», υπογράμμισε.

Σε σχέση με τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, επισήμανε ότι η «κυβέρνηση αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, της ελληνικής οικογένειας, της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης. Θέλω να υπογραμμίσω ότι παρά την πολύ μεγάλη ύφεση, η οποία υπάρχει σε όλο τον κόσμο -όχι μόνο στην Ελλάδα- εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, παίρνουμε πολύ σοβαρά μέτρα μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και των ασφαλιστικών υποχρεώσεων και της φορολογίας. Καταργούμε το 2021 την εισφορά αλληλεγγύης. Μειώνονται κατά 3% οι ασφαλιστικές εισφορές. Αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι 60% από τη μείωση των ενοικίων και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που πληρώνουν ενοίκιο κατά 80% για τους επόμενους μήνες. Τέλος, μειώνεται έως 100% η προκαταβολή στη φορολογία».

Σε ό,τι αφορά στην τηλεργασία που εφαρμόζεται στο Δημόσιο, είπε ότι τα μέτρα εξελίσσονται κανονικά και η τηλεργασία φτάνει στο 40% επί του συνόλου του προσωπικού του Υπουργείου, ενώ οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT