Υπόθεση Folli Follie: Στα ύψη η πολιτική διαμάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Υπόθεση Folli Follie: Στα ύψη η πολιτική διαμάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ύψη βρίσκεται η πολιτική διαμάχη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα στοιχεία για παρεμβάσεις από υψηλόβαθμα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης στην υπόθεση της Folli Follie.

Όπως έγραψε η «Κ» σε έκθεση ελεγκτικής εταιρείας που διαβιβάστηκε στην αρμόδια ανακρίτρια, περιλαμβάνονται αποκαλυπτικά στοιχεία για παρεμβάσεις, που αν επιβεβαιωθούν, δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα.

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «η ΝΔ έσπευσε χθες να υιοθετήσει συκοφαντικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις ξεκάθαρες απαντήσεις όλων και την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη» και τονίζει ότι «σε αντίθεση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιος δεν έχει ακόμη απαντήσει, είναι η ίδια η ΝΔ».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «αφού λοιπόν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ψήφισε και η ίδια το 2018 την επίμαχη και δήθεν σκανδαλώδη τροπολογία; Ήταν και ο κος Μητσοτάκης στο “νταραβέρι”;». «Και ακόμη χειρότερα», σχολιάζει, «για ποιο λόγο τον Μάιο του 2020, ως κυβέρνηση, στην κύρωση της ΠΝΠ προέβλεψε ακριβώς την ίδια παράταση για το καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών, που προέβλεπε η τροπολογία του 2018;».  

Η Κουμουνδούρου επισημαίνει πως «η ΝΔ για άλλη μια φορά πήγε για μαλλί και θα βγει κουρεμένη», υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να έχει κατά νου πως «όσους αντιπερισπασμούς και να μεθοδεύσει, δεν μπορεί να κρύψει τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η παταγώδης αποτυχία του στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας». «Δυστυχώς, οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα του κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα», προσθέτει.

Απαντώντας η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως «ο ΣYΡΙΖΑ συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» και προσθέτει: «Ας αφήσει τα πολλά λόγια και ας δώσει απαντήσεις για τα στελέχη του που εμφανίζονται ως “υποστηρικτές” προφυλακισμένων επιχειρηματιών, οι οποίοι “υπερέβαλαν εαυτόν για τον όμιλο”, για “τα κονδύλια” που θα κάλυπταν τις “ανάγκες” τους, για τις “παρεμβάσεις” στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τις καθυστερήσεις, την “ευνοική μεταχείριση” και την “κατάθεση” τροπολογιών στην εταιρεία πριν κατατεθούν στη Βουλή. Κι όλα αυτά φυσικά “δένουν” με το γεγονός ότι ως κυβέρνηση “έπαιζαν καθυστέρηση” όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, κάνοντας πλάτες στους επιχειρηματίες».

Η ΝΔ επισημαίνει ότι «όσο δεν απαντούν επιβεβαιώνουν πως τα νταραβέρια με υπόδικους επιχειρηματίες και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο Folli Follie είναι κομμάτι των δραστηριοτήτων του “μαγαζιού” ή ένα ακόμα “outsourcing”…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή