ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις με 90% εγγύηση Δημοσίου

Ν. Παπαθανάσης: Δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις με 90% εγγύηση Δημοσίου

Πρόγραμμα χορήγησης δανείων ύψους 30.000-50.000 ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 90%, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Λόγω της υψηλής εγγύησης, θα πάρουν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις αυτό το ποσό που το έχουν ανάγκη», τόνισε.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την Κυριακή, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία προγράμματα για τις μικρές επιχειρήσεις, ένα από τα οποία αφορά στις εταιρείες από ένα έως 10 άτομα. Όπως εξήγησε, το πρόγραμμα ανέρχεται στα 525 εκατ. ευρώ και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων είναι ανοιχτή έως τις 31 Μαρτίου.  

Ο κ. Παπαθανάσης προανήγγειλε ότι σύντομα θα αναρτηθούν οι αποφάσεις υπαγωγής 400 επενδυτικών σχεδίων, που αφορά και σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ τις προηγούμενες ημέρες –συμπλήρωσε ο ίδιος- είχαμε την υπαγωγή περίπου 120 τέτοιων επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό νόμο.

Ως προς το άνοιγμα της αγοράς, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι πρέπει όλοι να τηρήσουν τα μέτρα για να έχουμε διάρκεια.

Ανεβάζουν ρολά τα καταστήματα

Υπενθυμίζεται ότι ξαναζωντανεύει από αύριο, Δευτέρα, το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα, ενώ θα λειτουργήσουν και πάλι κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσιών φροντίδας και υγιεινής, καθώς και τα ΚΤΕΟ.

Στις «κόκκινες περιοχές» θα ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο «παράδοση εκτός» (click away).

Το σύνολο των εργαζομένων που επανέρχονται στην εργασία είναι περίπου 140.000 και για τους πελάτες η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο – βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Διαβάστε επίσης:

Οι επιχειρήσεις που ανεβάζουν ρολά από αύριο

Προδημοσίευση της νέας δράσης «e-λιανικό»