ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξαγορά εκδοτικού ομίλου από United Group

Εξαγορά εκδοτικού ομίλου από United Group

Η United Group, μητρική εταιρεία της Forthnet, ανακοίνωσε χθες ότι κατέληξε σε συμφωνία εξαγοράς του Vestnik Telegraf EOOD, του μεγαλύτερου βουλγαρικού ομίλου εφημερίδων, από την Intrust EAD. Ο όμιλος Vestnik Telegraf EOOD εκδίδει πολιτικές, οικονομικές και αθλητικές εφημερίδες που εκδίδονται σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση. Μεταξύ αυτών και η Telegraf, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βουλγαρία. Η μεταβίβαση αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2021 και υπόκειται στη συνήθη διαδικασία έγκρισης των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών. Η United Group εισήλθε στη βουλγαρική αγορά το 2019, όταν αναδείχτηκε πλειοδότρια του διαγωνισμού εξαγοράς της Vivacom, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας. Ακολούθησε η εξαγορά της μεγαλύτερης πολυπλατφορμικής εταιρείας μέσων ενημέρωσης της Βουλγαρίας, της Nova Broadcasting Group, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2021.

Με δραστηριότητα στον τομέα τόσο των τηλεπικοινωνιών όσο και των μέσων ενημέρωσης, η πλατφόρμα της United Group συνδυάζει τους κορυφαίους παρόχους και τους καλύτερους παραγωγούς περιεχομένου στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Η Βουλγαρία αποτελεί ελκυστική αγορά για τη United Group και ο όμιλος Telegraph συμπληρώνει τις υπόλοιπες επενδύσεις μας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης εδώ, προσθέτοντας το στοιχείο του Τύπου το οποίο μας έλειπε», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group, Βικτορίγια Μπόγλαγκ.