Εξαγορά εκδοτικού ομίλου από United Group

Εξαγορά εκδοτικού ομίλου από United Group

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η United Group, μητρική εταιρεία της Forthnet, ανακοίνωσε χθες ότι κατέληξε σε συμφωνία εξαγοράς του Vestnik Telegraf EOOD, του μεγαλύτερου βουλγαρικού ομίλου εφημερίδων, από την Intrust EAD. Ο όμιλος Vestnik Telegraf EOOD εκδίδει πολιτικές, οικονομικές και αθλητικές εφημερίδες που εκδίδονται σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση. Μεταξύ αυτών και η Telegraf, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βουλγαρία. Η μεταβίβαση αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2021 και υπόκειται στη συνήθη διαδικασία έγκρισης των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών. Η United Group εισήλθε στη βουλγαρική αγορά το 2019, όταν αναδείχτηκε πλειοδότρια του διαγωνισμού εξαγοράς της Vivacom, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας. Ακολούθησε η εξαγορά της μεγαλύτερης πολυπλατφορμικής εταιρείας μέσων ενημέρωσης της Βουλγαρίας, της Nova Broadcasting Group, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2021.

Με δραστηριότητα στον τομέα τόσο των τηλεπικοινωνιών όσο και των μέσων ενημέρωσης, η πλατφόρμα της United Group συνδυάζει τους κορυφαίους παρόχους και τους καλύτερους παραγωγούς περιεχομένου στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Η Βουλγαρία αποτελεί ελκυστική αγορά για τη United Group και ο όμιλος Telegraph συμπληρώνει τις υπόλοιπες επενδύσεις μας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης εδώ, προσθέτοντας το στοιχείο του Τύπου το οποίο μας έλειπε», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group, Βικτορίγια Μπόγλαγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή