Η Tesla αγοράζει 1,5 δισ. δολάρια σε Bitcoins

Η Tesla αγοράζει 1,5 δισ. δολάρια σε Bitcoins

Θα αποδέχεται τα κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αγορά 1,5 δισ. δολαρίων σε Βitcoins ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Tesla, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την αποδοχή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος ως μέσου πληρωμής για τα προϊόντα της.

Η αγορά των bitcoins, σύμφωνα με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, έχει ως στόχο την «ενίσχυση της ευελιξίας και της ποικιλίας, καθώς και τη μεγιστοποίηση των ταμειακών ροών».

Υπογραμμίζει δε, ότι θα επιτρέψει την σταδιακή αποδοχή των πληρωμών σε Bitcoins, κάτι το οποίο θα καταστήσει την Tesla ως την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που προβαίνει σ’ αυτό το καινοτόμο βήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση του 1,5 δισ. δολαρίων αφορά ένα μεγάλο μέρος των ταμειακών αποθεμάτων της αμερικανικής εταιρείας, το σύνολο των οποίων κυμαίνεται σε περίπου 19 δισ. δολάρια.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της εταιρείας του Έλον Μασκ, η αξία του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος εκτινάχθηκε έως και κατά 15%, φθάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 44.000 δολαρίων. Από την πλευρά της, η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε κατά περίπου 2%.

i-tesla-agorazei-1-5-dis-dolaria-se-bitcoins0

Η σημερινή εξέλιξη, πάντως, εγείρει ερωτηματικά γύρω από την σκοπιμότητα μιας σειράς πρόσφατων tweets του Έλον Μασκ, ο οποίος καλούσε τους χρήστες του Twitter να εμπιστευτούν την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση της αξίας τόσο του Bitcoin όσο και του Dogecoin.

Μόλις σήμερα, για παράδειγμα, το tweet «Who let the Doge out», το οποίο παραπέμπει στο ανερχόμενο κρυπτονόμισμα Dogecoin, είχε ως απόρροια την εκτίναξη του στο ιστορικό υψηλό των 8,2 σεντς, αλλά και την αύξηση της κεφαλαιοποίησής του στα 10,5 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν της Tesla κι άλλες μεγάλες εταιρείες έχουν εμπλακεί με την αγορά των κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους μήνες, όπως οι Fidelity Investments, Square και PayPal. Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί θεσμικοί επενδυτές εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία μεγάλη «φούσκα».

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε ακόμη:

Μασκ, Σνουπ Ντογκ και Kiss οδηγούν σε νέο ρεκόρ το Dogecoin

No-deal με την Apple και απώλειες 8,5 δισ. δολαρίων της αξίας των Hyundai και Kia

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή