Λειτουργία επιπλέον εξωτερικών Post Covid Care ιατρείων

Λειτουργία επιπλέον εξωτερικών Post Covid Care ιατρείων

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοβουλία για πιλοτική λειτουργία τακτικών εξωτερικών Post Covid Care ιατρείων και σε άλλες πανεπιστημιακές κλινικές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών αναλαμβάνει o Κωνσταντίνος Συρίγος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. 

Αυτό ανακοινώθηκε χθες, έπειτα από συνάντηση που είχε στο υπουργείο Υγείας η Ζωή Ράπτη, υφυπουργός με αρμοδιότητες σχετικές με την ψυχική υγεία, με τον κ. Συρίγο. 

Ειδικότερα, ο καθηγητής της Ιατρικής παρουσίασε στην υφυπουργό το σημαντικό κλινικό, εργαστηριακό και ερευνητικό έργο των μελών ΔΕΠ της σχολής κατά την περίοδο της πανδημίας και την ενημέρωσε για τις ανάγκες των πανεπιστημιακών κλινικών μετά την πανδημία. 

Αναφέρθηκαν οι πρωτοβουλίες της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και οι κλινικές και ερευνητικές δραστηριότητες τόσο της Β΄ Ψυχιατρικής Κλινικής όσο και των δύο νευρολογικών κλινικών της Ιατρικής Σχολής σχετικά με την COVID-19. 

Επίσης, ο καθηγητής παρουσίασε τη λειτουργία του Post Covid Care Clinic τακτικού εξωτερικού ιατρείου στη Γ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και πώς θα μπορούσε να συμπεριλάβει υπηρεσίες ψυχολογικής και ψυχιατρικής φροντίδας στην αποθεραπεία των ασθενών που παρακολουθεί.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι σημαντικές ψυχολογικές επιπτώσεις από την πανδημία και κυρίως από τον υποχρεωτικό εγκλεισμό των ασθενών με νεοπλασματικά νοσήματα και των φροντιστών τους. 

Οπως ανέφερε ο κ. Συρίγος, «αναμένεται αυξημένη ζήτηση των υπηρεσιών υγείας από αυτή την ομάδα ασθενών μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα πρέπει οι πανεπιστημιακές δομές υγείας να υποστηριχθούν ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντά τους». 

Τέλος, ο κ. Συρίγος ως πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας επισήμανε τον ιδιαίτερα υψηλό συσχετισμό του υποχρεωτικού εγκλεισμού με την ανάπτυξη σοβαρών ψυχικών και ψυχοκοινωνικών εντάσεων με θύματα γυναίκες και παιδιά και κατέθεσε πρόγραμμα αντιμετώπισης των αναγκών που δημιουργούν οι νέες συνθήκες. 

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην υποστήριξη ευάλωτων παιδιών και των οικογενειών τους, καθώς και σε εστιασμένες ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις με άμεσους αποδέκτες τα παιδιά για τη διαχείριση του άγχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή