ΚΕΑΟ: Μόνο για κλειστές επιχειρήσεις η αναστολή είσπραξης των δόσεων

ΚΕΑΟ: Μόνο για κλειστές επιχειρήσεις η αναστολή είσπραξης των δόσεων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή της νέας υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, που θα δίνει παράταση τουλάχιστον και για τον Φεβρουάριο στην αναστολή είσπραξης των ρυθμισμένων δόσεων για όσους έχουν ασφαλιστικές οφειλές, το ΚΕΑΟ με διευκρινιστική του εγκύκλιο ξεκαθαρίζει ότι η αναστολή του Ιανουαρίου ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή και όχι για τις πληττόμενες βάσει ΚΑΔ. Ο,τι δηλαδή ίσχυε και κατά τους προηγούμενους δύο μήνες, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020.

Η εγκύκλιος του ΚΕΑΟ αποσαφηνίζει πως η δόση του Ιανουαρίου των υπαγόμενων στην ευεργετική διάταξη επιχειρήσεων ή εργοδοτών έχει καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 28η Φεβρουαρίου 2021. 

Ο κ. Χατζηδάκης έχει βέβαια προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής πως αντίστοιχη παράταση ενός μήνα θα δοθεί και για τη δόση Φεβρουαρίου, καθώς το lockdown συνεχίζεται.

Εφόσον υπάρξει αντίστοιχη απόφαση, οι κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα ΚΑΔ της ΚΥΑ για τη μεταχρονολόγηση της δόσης Ιανουαρίου –λιανεμπόριο, μεταφορές, πολιτισμός, επισιτισμός, αθλητισμός κ.ά.– θα μπορούν να μην πληρώσουν τη δόση Ιανουαρίου, καθώς θα δοθεί νέα παράταση μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Το ΚΕΑΟ σημειώνει ότι με τον τρόπο αυτό η διάρκεια των ρυθμίσεων για χρέη προς τον e-ΕΦΚΑ των κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων παρατείνεται κατά ένα μήνα, καθώς τροποποιούνται και οι καταληκτικές ημερομηνίες των επόμενων μηνιαίων δόσεων της κάθε ενεργής ρύθμισης. Κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης, δεν υπολογίζονται πρόσθετα τέλη, τόκοι και λοιπές προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή