Τι συνιστά στους νέους η ManpowerGroup για να πετύχουν επαγγελματικά

Τι συνιστά στους νέους η ManpowerGroup για να πετύχουν επαγγελματικά

Δεν πρέπει να φοβάται ο νέος την αποτυχία, διότι είναι αναπόφευκτο κομμάτι της επιχειρηματικότητας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνεχής αναζήτηση γνώσεων, ο καθορισμός συγκεκριμένων και μετρήσιμων στόχων, αλλά και η αποδοχή της πιθανότητας αποτυχίας είναι κάποια από τα εργαλεία που σύμφωνα με τη ManpowerGroup θα βοηθήσουν τους νέους που επιθυμούν να αναλάβουν σημαντικά καθήκοντα ή και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση να βελτιώσουν τον «επιχειρηματικό τρόπο σκέψης» τους.

Σε μια προσπάθεια να στηρίξει όσους σχεδιάζουν την επαγγελματική πορεία τους, η ομάδα της ManpowerGroup Ελλάδας παρουσιάζει 5 εργαλεία για την καλλιέργεια ενός επιχειρηματικού τρόπου σκέψης που έχει γίνει κρίσιμος παράγοντας για την προσωπική και την επαγγελματική επιτυχία.

1. Αναζητήστε γνώση

Η περιέργεια είναι το καύσιμο που κινεί τα επιχειρηματικά μυαλά, επομένως είναι σημαντικό να προσπαθήσει κάποιος να αναπτύξει την επιθυμία για μάθηση και να είναι ανοικτός σε νέες ιδέες και απόψεις. Σε αυτό το πλαίσιο είναι αναγκαίο να παρακολουθεί online μαθήματα, παραστάσεις, να διαβάζει βιβλία και να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες δικτύωσης.

2. Καθορίστε σαφείς στόχους

Η θέσπιση στόχων είναι σημαντική για να παραμείνει κανείς σε κίνηση και επικεντρωμένος σε αυτό που θέλει να επιτύχει. Ξεκινώντας θα πρέπει κανείς να καθορίσει μακροπρόθεσμους στόχους, τους οποίους στη συνέχεια θα χωρίσει σε μικρότερους και εφικτούς, θέτοντας προθεσμίες για το πότε θέλει να τους επιτύχει.

3. Αποδεχθείτε την αποτυχία

Δεν πρέπει να φοβάται ο νέος εργαζόμενος ή επιχειρηματίας την αποτυχία, διότι είναι αναπόφευκτο κομμάτι της επιχειρηματικής πορείας. Κάθε επιχειρηματίας την έχει βιώσει κάποια στιγμή. Σημασία έχει πώς τη διαχειρίζεται κανείς.

4. Επιλέξτε τους σωστούς ανθρώπους

Ο τρόπος σκέψης επηρεάζεται βαθιά από τους ανθρώπους του περιβάλλοντος. Η ανάπτυξη ενός επιτυχημένου επιχειρηματικού mindset γίνεται ευκολότερη όταν μοιράζεται κανείς όλες τις εμπειρίες και τις ιστορίες του με ανθρώπους που έχουν τον ίδιο τρόπο που βλέπουν τον κόσμο.

5. Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας

Το μυαλό ενός επιχειρηματία αλλά και εργαζομένου οφείλει να δέχεται τις δυσάρεστες καταστάσεις. Οφείλει κανείς να βάζει τον εαυτό του σε άγνωστες καταστάσεις για να επεκτείνει τις δεξιότητες και το δίκτυό του. Θα πρέπει να είναι πρόθυμος να κάνει πράγματα που τον φοβίζουν περισσότερο, ώστε να αναπτύξει την επαγγελματική πορεία του πιο γρήγορα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT