Πώς μοιράστηκαν τα 6,77 δισ. της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Πώς μοιράστηκαν τα 6,77 δισ. της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά δόθηκαν τα υψηλότερα ποσά επιστρεπτέας προκαταβολής κατά τους πρώτους πέντε κύκλους του προγράμματος. Μάλιστα, ο τρίτος κύκλος ήταν ο πλέον γενναιόδωρος μέχρι τώρα, ενώ ο έκτος κύκλος που «τρέχει» αυτές τις μέρες, θα είναι, όπως φαίνεται, ο πιο «σφιχτός».

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, κατά τους πέντε κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής πληρώθηκαν συνολικές ενισχύσεις ύψους 6,77 δισ. ευρώ σε περίπου 545.000 επιχειρήσεις, που αντιστοιχεί σε σχεδόν 12.400 ευρώ ανά αιτούμενο ΑΦΜ. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι πλέον γενναιόδωρες ενισχύσεις δόθηκαν στον 2ο και τον 3ο κύκλο.

Κατά τον 6ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ο οποίος βρίσκεται στην τελευταία φάση υλοποίησης, αναμένεται να διατεθούν 500 εκατ. ευρώ σε περίπου 286.000 επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή